Vinterstaden (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (396.8 MB)
Språk
Svenska
Serie
Erlendur Sveinsson (del 5)
Inläsare
Pale Olofsson
Utgivningsdatum
2020-06-30
Upplaga
2
Förlag
Norstedts
Översättare
Ylva Hellerud
ISBN
9789113110158

Vinterstaden Ljudbok

(4 röster)  |   Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2020-06-30

Styckköp

169
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
En kall januarikväll kallas polisen till en betongförort i Reykjavik där ett lik hittats mellan höghusen. En mörkhyad, tioårig pojke ligger där framstupa i en blodpöl, fastfrusen i isen. Pojken har stuckits i magen med ett vasst föremål och lämnats att dö i den kalla vinternatten. Ett fruktansvärt brott verkar ha begåtts. När Erlendur kommer till platsen är pojkens äldre halvbror Niran försvunnen, och man misstänker att han har med mordet att göra.

Erlendur & Co börjar utredningen, bland annat vid den skola där båda bröderna var elever. Det visar sig att en av lärarna är känd för att vara en aggressiv rasist, och misstankar riktas även mot honom. Det har förekommit en del knarkhandel i området, inte långt från den plats där Elías hittades. Man tror att det kan finnas kopplingar till langning och jagar rätt på en knarkare som bor i området och tidigare gripits för misshandel. Han visar sig ha alibi, men kommer med halvkvädna visor om en pedofil som synts till i området.

Polisen börjar utreda fallet och ut ur mörkret och snöyran stiger så småningom en bild av händelser, dystrare än en vinternatt vid polcirkeln.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Vinterstaden. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Aktuella frågor
    -, 9 juli 2020

    Mycket bra, med intressanta frågor och tolkningar över: Hur olika händelser påverkar de olika inblandade.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Arnaldur Indridason