Mannen utan öde (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (240.4 MB)
Språk
Svenska
Serie
Auschwitz-roman
Inläsare
Krister Henriksson
Utgivningsdatum
2020-06-09
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Maria Ortman
ISBN
9789113110516
Mannen utan öde (ljudbok)

Mannen utan öde Ljudbok

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2020-06-09

Styckköp

59

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Fjortonårige Györgys Köves sätts tillsammans med tusentals andra judar på ett godståg. Först när dörrarna slås upp och vakterna skriker åt dem förstår han att det är sant: de hemska dödslägren var inte påhittade lögner. Nu börjar hans oerhörda kamp för överlevnad.

Mannen utan öde är en av de starkaste skildringarna av livet i nazisternas dödsläger. I Ungern 1975 blev den mottagen med kompakt tystnad. Det var en sanning ingen ville ha. Men med tiden har romanen blivit en levande klassiker - både som grundbulten i ett Nobelprisbelönat författarskap men också som en omistlig bok som alla någon gång bör läsa.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Mannen utan öde. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Friheten kan endast existera utan öde
    -, 30 januari 2022

    Författaren lotsar skickligt läsaren genom skeenden som utspelar sig under Nazitysklands förintelseindustri. Med ett försåtligt enkelt språk förs man från klarhet till klarhet, genom orimligheter och självklarheter som alla förutsätter egna val och andras. Kertesz ifrågasätter begrepp som skuld och offer. Rekommenderas alla som har en uppfattning eller åsikt om koncentrationsläger och hur de kan existera.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Imre Kertész