Mitt liv som dront : en självbiografisk inventering (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
152
Utgivningsdatum
2020-09-16
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Wickholm, Pär (form)
Dimensioner
210 x 138 x 15 mm
Vikt
213 g
SAB
Gcz Zweigbergk, Helena von,Dokb
ISBN
9789113110561
Mitt liv som dront : en självbiografisk inventering (häftad)

Mitt liv som dront : en självbiografisk inventering

(16 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad, Svenska, 2020-09-16
219
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
"Plötsligt kändes det angeläget att göra en självbiografisk inventering.

Jag hade fyllt sextio, ändrat gamla, invanda familjeförhållanden och eldat upp ett hus från grunden. Visserligen litterärt i romanen Totalskada, men ändå. Hur hade jag hamnat där jag är nu? Och var - i mitt numera så långa liv - befinner jag mig? Varför hade jag ofta varit så rädd? Tyckt att mycket med mig varit genant och pinsamt? Vad hade jag lärt mig om att vara en fri, självständig individ och samtidigt våga vara nära och älskande?

Det var helt enkelt dags för en existentiell avstämning."

I Mitt liv som dront letar Helena von Zweigbergk ledtrådar i sådant hon tänkt, skrivit och gjort. Men också i det hon knappt vågat närma sig. Hon beskriver hur hon likt dronten inte kunnat sätta sina egna gränser, utan gått genom livet som en levande vågskål, en vandrande åskledare, emellanåt använd som packåsna och slasktratt för sådant andra inte velat eller förmått bära. Med värme och hög igenkänning skriver hon om det nya åldrandet, om moderskap och eskapism, vardagens pågående maskineri och behovet av andakt.

"Det här är ett försök att göra rent hus med det som är jag. För på något underligt sätt känns det som att allting just har börjat."
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mitt liv som dront : en självbiografisk inventering
  2. +
  3. Markoolio, mörkret och den rosa bubblan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Markoolio, mörkret och den rosa bubblan av Marko Lehtosalo, Gustav Gelin (pocket).

Köp båda 2 för 298 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Mitt liv som dront : en självbiografisk inventering. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Läsvärt!
    Maria Mattisdotter, 21 oktober 2020

    Väldigt bra skrivet, igenkännandefaktor högt. Väcker många tankar hur ska jag växa som människa mer. Rekommenderar även till yngre kvinnor att läsa, dom hinner ju tänka efter och reflektera "mitt liv är mitt liv, ägna inte hela livet att behaga andra".

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Helena Von Zweigbergk