Om snö och guld (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
490
Utgivningsdatum
2021-01-04
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Edelfeldt, Inger (form) / Melbi, Johan (form)
Dimensioner
218 x 143 x 39 mm
Vikt
685 g
SAB
Hc
ISBN
9789113111025
Om snö och guld (inbunden)

Om snö och guld

(9 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden Svenska, 2021-01-04
242
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Det är nittonhundrasjuttiotal. Mirandas mamma ser henne som destruktiv, pappan är sällan hemma, i skolan betraktas hon som konstig. Denna utsatta uppväxt överlever Miranda genom fantasier och hemliga riter. Och genom att alltid teckna. Men till slut brister det. Utsattheten och avsaknaden av närhet driver henne att göra något desperat.

Alltmer isolerad söker hon sedan läkning i ett eget inre sagorike och den detaljrika bildberättelsen om det. Först med klokt stöd från andra än föräldrarna kan hon också ge sig ut i världen, och på folkhögskolan Alvavik får hon kontakt med andra som inte stämmer med mallen. Men hon lever med ständiga kollisioner mellan egna fantasier och yttre verklighet. Och konfrontationerna med modern accelererar till ett dramatiskt slutspel. Hur kan man begripa den form man stöpts i? Vad ser Miranda när hon långt senare ser tillbaka?

Inger Edelfeldts utvecklingsroman för tankarna till hennes litterära rötter med de mycket omtyckta och omtalade böckerna Duktig pojke (1977) och Kamalas bok (1986). Om snö och guld är en bok som hyllar skapandet, den djupa existentiella nyfikenheten och den blandning av sårbarhet och styrka som gör oss levande.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Om snö och guld
 2. +
 3. Daniel Stein, tolk

De som köpt den här boken har ofta också köpt Daniel Stein, tolk av Ljudmila Ulitskaja (inbunden).

Köp båda 2 för 525 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Om snö och guld. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En fängslande och högst relevant bok
  Ann-Louise Liljedahl, 19 januari 2022

  Inger Edelfeldts känsla, skicklighet och värme är drabbande när hon målar fram berättelsen om den unga Miranda. Språket flyter fram och hakar aldrig upp sig, så välformulerat och ändå så levande, och ibland med en slående slutkläm på flera kapitel kryddat med svart humor.
  Hon är en mästare helt enkelt! och jag längtar alltid efter hennes nästa boksläpp.

 2. 1bok2katter3kopparte tycker:
  Anna, 12 maj 2021

  Det här är oerhört stark och drabbande läsning.
  Korta kapitel målar upp ögonblicksbilder som tillsammans blir en uppväxt fylld av ensamhet, saknad och oro.
  Den där taggiga, trevande, laddade mor-dotterrelationen som är. De vill nog mötas men det är två individer med så många åsikter om varann att det är svårt att ens hitta en väg som leder till en gemensam punkt. Där finns en idealiserad bild av hur relationen ska se ut som verkligheten, Miranda, aldrig kan leva upp till.
  Här fin... Läs hela recensionen

 3. Otroligt fängslande
  @bokslukarfeministen, 7 februari 2021

  Om snö och guld är den första boken som jag läst av Inger Edelfeldt men det kommer definitivt inte att bli den sista då den fängslade mig från början till slut. Denna utvecklingsroman är skriven med otrolig inlevelse så att det känns som om en själv är en del av berättelsen. Jag känner verkligen för huvudkaraktären Miranda och kan inte annat än att fascineras av henne samtidigt som jag självfallet känner medlidande. Detta är helt enkelt en otrolig bok som jag rekommenderar alla att läsa.

 4. mycket bra bok för alla
  Magdalena Eriksson, 29 januari 2021

  Jag tycker det var en lättläst och rik läsning.
  Men jag anser absolut Om snö och Guld borde finnas som talbok. Varför? För att många fler skulle kunna njuta av den här boken som innehåller så mycket klokhet. J
  Jag önskar min egen dotter hade fått en sådan bok. Hon är lite väl stor nu... men jag kommer ge den ändå. Om det funnits talbok hade jag köpt den direkt då mitt barn har tre diagnoser och bristande koncentration. Jag har jobbat på behandlingshem för missbrukande kvinnor.
  E... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Inger Edelfeldt