Om Nadja : en systers berättelse (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
189
Utgivningsdatum
2021-09-15
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Kühlhorn, Lotta (form)
Dimensioner
218 x 144 x 18 mm
Vikt
348 g
SAB
Lz
ISBN
9789113111056

Om Nadja : en systers berättelse

(5 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-09-15
232
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Hur berättar man om någon som saknar röst?
När lillasyster Nadja föddes blev inget som någon hade tänkt sig. Hon kunde inte andas själv och uppvisade tecken på allvarliga hjärnskador. Det visade sig att Nadja skulle behöva assistans 24 timmar om dygnet under hela sitt liv.
Den här boken är ett försök att närma sig Nadjas liv, speglat genom alla som funnits runt henne: En storasyster som plötsligt måste bli vuxen. Åldrande föräldrar vars dotter aldrig kommer att klara sig själv. Assistenter som vet mer om Nadja än vad hennes familj gör.
Vad säger Nadjas historia om oss och om vår tid? Om vad det innebär att vara människa i ett samhälle där utveckling, självständighet och framgång ses som högsta dygd?
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Om Nadja : en systers berättelse
 2. +
 3. AI & makten över besluten

De som köpt den här boken har ofta också köpt AI & makten över besluten (häftad).

Köp båda 2 för 481 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Om Nadja : en systers berättelse. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Tänkvärd! Den lämnar ingen oberörd
  Sofia Bergholtz, 16 juni 2022

  Fannys personliga berättelse om uppväxten och livet med en svårt funktionshindrad lillasyster ger perspektiv på vad som är viktigt i livet och hur vårt sätt att hantera tillvaron påverkas av våra upplevelser. Jag tyckte att det var en jättebra bok. Lättläst.

 2. Om Nadja
  Eva Persson, 28 december 2021

  Jag blev djupt berörd av berättelsen om Nadja, som inte hade förmågan att tala men hade andra sätt att uttrycka sig. Fanny Ambjörnsson har gett röst åt sin syster och även skildrat familjens situation och förhållningssätt. Boken är ovärderlig som förmedlare av en djupare förståelse för medmänniskor med annorlunda behov och kompetenser.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Fanny Ambjörnsson