Vapensmederna : männen som beväpnar Sveriges kriminella (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.8 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2021-08-20
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113111100

Vapensmederna : männen som beväpnar Sveriges kriminella E-bok

(2 röster)  |   Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2021-08-20

Styckköp

99
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Mario blev skjuten i huvudet vid ett rödljus av någon som förväxlade hans BMW med en kriminell gängledares.
Shayan Gaff sköts ihjäl för att han liknade en gängmedlem i samma område.
På en pizzeria vid Vårväderstorget i Göteborg sköts tio människor ner medan de såg Barcelona möta Manchester City i Champions League.

Skjutningar och sprängningar har blivit allt vanligare i Sverige. Det organiserade våldet drabbar både gängmedlemmar och oskyldiga bystanders. Men varifrån kommer alla vapen som används vid skjutningarna? Hur kan tonårsgrabbar beväpna sig med halvautomatiska pistoler och militära automatvapen?

Grävreportrarna Jani Pirttisalo Sallinen och Mathias Ståhle följer vapnens väg från vapenhandlare i Slovakien och svenska jaktbutiker som säljer stora mängder vapendelar licensfritt, till radhuskällare och hemmaverkstäder där självlärda vapensmeder mekar ihop de skjutvapen som sedan säljs vidare till kriminella.
Under tiden står polis och politiker till synes handfallna inför det eskalerande våldet. Hur kunde det bli så här? Vilka är människorna bakom skjutningarna? Hur stoppar vi dem?
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Vapensmederna : männen som beväpnar Sveriges kriminella. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Vapensmederna
    Erling Magnusson, 23 september 2021

    Mycket väl underbyggd faktabok om de vapensmeder som reaktiverar olika vapen som importerats från t.ex. Balkan och som sedan slussar vapnen vidare till kriminella. Luckor i lagen har medfört att en del av denna import tidigare var laglig.

Visa alla 1 recensioner