Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
223
Utgivningsdatum
2022-03-04
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Kühlhorn & Söner, Lotta (form) / Strömqvist, André (foto)
Dimensioner
250 x 180 x 25 mm
Vikt
810 g
SAB
Qe
ISBN
9789113111131
Handbok för en gammal trädgård : upptäck, bevara och återskapa (inbunden)

Handbok för en gammal trädgård : upptäck, bevara och återskapa

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2022-03-04
279
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
ÅRETS TRÄDGÅRDSBOK 2022! Ur juryns motivering: "Med finstämd och personlig ledsagning väcks läsarens nyfikenhet över historiska stilar, metoder, växter och för människorna som gått före oss längs trädgårdsgången."

"Det är en tjock, välskriven bok för den som vill leka hortikulturell detektiv - eller plötsligt står där med ett kaotiskt, övervuxet f d paradis med många år på nacken."- Svenska Dagbladet

Spännande kulturhistoria och stor odlingskunskap varvat på ett sätt som sätter vår samtid i djup förbindelse med generationerna före oss. - Kristina Sandberg i Dagens Nyheter

En trädgård befinner sig i ständig förändring. Att ta hand om en gammal trädgård handlar därför inte om att frysa ett tillstånd. Istället handlar det om att lära känna trädgården för att på bästa sätt kunna bevara dess olika delar för framtiden.

Som trädgårdsantikvarie har André Strömqvist stor erfarenhet av äldre miljöer, och i sin roll som trädgårdsmästare samtidigt den praktiska kunskap som krävs. Här beskriver han hur vi kan hitta spår, tolka det vi ser och sätta en ambitionsnivå som fungerar. Pedagogiskt guidar han oss genom trädgårdens olika delar i form av rabatter, häckar, stengångar och fruktträd. Han beskriver hur vi kan gå till väga för att vårda, restaurera och återskapa de olika delarna, och låter historien i form av äldre tiders pionjärer, metoder och kultursorter väcka nyfikenhet och inspiration.

"Att vårda en gammal trädgård är att ta hand om en bit lokalhistoria, men också en liten del av en kultur som spänner över hela världen."
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Handbok för en gammal trädgård : upptäck, bevara och återskapa
 2. +
 3. Blommande rabatter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Blommande rabatter av Hanna Wendelbo (inbunden).

Köp båda 2 för 558 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Handbok för en gammal trädgård : upptäck, bevara och återskapa. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Intressant om gamla trädgårdar
  Torben Cederberg, 25 maj 2022

  Detta är en handbok i hur man kan gå tillväga för att spåra tillbaka hur en gammal trädgård kan ha sett ut. Man får lära sig en hel del om metodik, var mer information finns att söka samt inte minst viktigt lära sig en hel del om växter som var vanliga förr. Kan rekommenderas för den som vill titta tillbaka och inspireras inför att restaurera eller varför inte nyanlägga en trädgård i gammal stil.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av André Strömqvist

 • Nya odlarens handbok

  André Strömqvist

  "... en utförlig grundbok för odling i hemmaträdgården." BTJ Betyg 5 av 5 Nya odlarens handbok är en grundbok i trädgårdsodling, späckad med kunskap och smarta tips som gör det roligt och enkelt att odla. Trädgårdsprofilen André Strömqvi...