Pengar på fickan (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Scandinavian Star (del 1)
Antal sidor
211
Utgivningsdatum
2021-04-28
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Johanne Lykke Holm
Originaltitel
Penge på lommen
Medarbetare
Sundkvist, Moa (form) / Bergkvist, Jennifer (form)
Dimensioner
193 x 125 x 21 mm
Vikt
329 g
SAB
Hce
ISBN
9789113111315
Pengar på fickan (inbunden)

Pengar på fickan

(5 röster)
Inbunden Svenska, 2021-04-28
250
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Nominerad till Nordiska rådets litteraturpris 2021!

Ett uppkäftigt danskt upprop mot kapitalismens samvetslösa profitjägare, en dröm om välstånd och ett porträtt av förlorad kärlek.

Pengar på fickan är ett brutalt, men också finstämt och humoristiskt, porträtt av en kärleksrelation mellan huvudpersonerna Kurt och Maggie. De kämpar på i utkanten av 80-talets välfärdssamhälle, en tillvaro kantad av våld och hela tiden hotad av den liberala finanspolitikens glupska maskineri. I hjärtat av romanen står också passagerarfartyget Scandinavian Star i lågor. Mordbranden som inträffade 1990 kostade 159 människor livet och motiven var ekonomiska; det visade sig handla om ett försäkringsbedrägeri. På ett elegant sätt väver Nordenhof en roman kring katastrofen och vad som föregick den.

Pengar på fickan är första delen i en tänkt heptalogi.

Ur juryns motivering till Per Olov Enquists pris 2020:

"Ett nationellt trauma står som klangbotten för hennes roman och författaren briljerar i skildringen av nära mänskliga relationer, vilket visar att inledningen på hennes uttalade heptalogi också är inledningen på ett nordiskt litterärt verk som på ett obevekligt sätt, och med den mänskliga psykologin i förgrunden, griper sig an avgörande civilisatoriska frågor."
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Asta Olivia Nordenhof

  • Det enkla och det ensamma

    Asta Olivia Nordenhof

    »Här finns några dikter som är de mest drabbande jag läst på länge. Självklara och lysande som noveller i miniformat.« | JACK HILDÉN, AFTONBLADET »En fantastisk diktsamling.« | VICTOR MALM, EXPRESSEN »Briljant. En litterär stjärna föds.« | POLITIK...

  • the easiness and the loneliness

    Asta Olivia Nordenhof

    One of the best-selling poetry collections of the past decade, Asta Olivia Nordenhof's the easiness and the loneliness took Denmark by storm with its refreshing honesty and directness about growing up in a challenging family situation. Nordenhof e...