Kungarnas land (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
265
Utgivningsdatum
2021-10-27
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Camilla Frostell
Originaltitel
Bolla
Medarbetare
Kühlhorn & Söner, Lotta (form)
Dimensioner
218 x 145 x 22 mm
Vikt
423 g
SAB
Hce
ISBN
9789113111360

Kungarnas land

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2021-10-27
259
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
April 1995. Arsim är 22 år och nygift, student vid Pristinas universitet i Kosovo. För att kunna ta sin universitetsexamen ligger han lågt; fientligheten mot albaner är omfattande på denna plats, i denna tid. På ett kafé möter han en ung man som heter Milos, som är serb. Den dagen förändras allt för dem båda, och inom en vecka uppnås två milstolpar i Arsims äktenskap: hans fru meddelar att hon är gravid med deras första barn och han inleder ett hemligt parallelliv.

Efter denna febriga inledning får Arsims och Milos affär ett abrupt slut i och med krigets utbrott, som tvingar Arsims begynnande familj på flykt utomlands, medan den ängsliga Milos dras in i en mörk, nedåtgående spiral, som fångas i kaotiska dagboksinlägg.

Många år senare deporteras Arsim tillbaka till Pristina, efter en fängelsevistelse. Han är ensam och utan hopp, verkligheten som han känt den är i spillror. Det får honom att ifrågasätta sitt tidigare liv i grunden. Vad var det egentligen som hände honom, som hände dem? Hur mycket kan man utstå, och förlåta?

Sammanslingrad med deras historia är myten om en demonisk orm, Bolla: den övernaturliga berättelsen ger Arsim och Milos ett språk för att reflektera över vad det är de en gång hade. På lysande prosa och med precis iakttagelseförmåga har Pajtim Statovci skapat en obönhörlig roman om begär, förödelse, intimitet och om krigets skilda fronter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kungarnas land
  2. +
  3. Vivek Ojis död

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vivek Ojis död av Akwaeke Emezi (inbunden).

Köp båda 2 för 518 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kungarnas land. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. en udda kärleksroman av en fascinerande författare
    margareta, 16 november 2021

    Romanen är skickligt gestaltad, skrivstilen är tät och det onödiga pladdret är bortstädat. Berättelsen har sug, läsaren vill veta, vad som kommer att hända. Men det som händer, är är inte det som man har väntat sig. Det finns mycket sorg, men också hopp.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Pajtim Statovci