Tjur på retur : En kärleksförklaring till alla gubbar (inbunden)
Ingår i kampanjer:
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
203
Utgivningsdatum
2021-04-14
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Wickholm, Pär (form)
Dimensioner
198 x 143 x 20 mm
Vikt
321 g
SAB
Ijz Moraeus, Kalle
ISBN
9789113112022
Tjur på retur : En kärleksförklaring till alla gubbar (inbunden)

Tjur på retur : En kärleksförklaring till alla gubbar

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2021-04-14
179 199 Du sparar 20 kr!
Kommer snart. Förboka gärna.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
En tjur på retur är en älg av hankön som har sina bästa år bakom sig. Hornen blir mindre och han får färre taggar för varje år. Han har varit kung i skogen, fortplantat sig, dessutom lyckats undvika att bli skjuten. Men nu är det inte många som har nytta av honom längre.

Det var så Kalle Moraeus kände sig i början av 2010-talet.

Han hade slagit igenom i Melodifestivalen och fått eget TV-program. Han fick träffa Kungen och skriva autografer. Han blev till och med utsedd till julvärd i Sveriges Television. Han stod på toppen - men han var också på botten. Inombords mådde han sämre än nånsin förut.

Det var inte bara de sedvanliga ålderstecknen som drabbar alla män som närmar sig 50. Hans sätt att leva hade också satt sina tydliga spår. Han åt för mycket, drack för mycket, rörde sig för lite. När det var som värst kunde han knappt få på sig nånting i garderoben, han kunde inte knyta skorna och vid läkarundersökningen fick han höra sanningar som han bara ville glömma.

Inte nog med det: Dottern flyttade hemifrån och frun meddelade att hon ville skiljas. Plötsligt satt Kalle med en kastrerad katt som enda sällskap i ett stort hus och undrade var hans liv hade tagit vägen.

Han insåg att han hade blivit en sån som män i generationer före honom hade blivit. En hopplös gubbe. Han måste ändra på saker. Framför allt måste han ändra på sig själv.

Inte så lätt om man är en riktig gubbe. Gubbar tycker inte om förändring. De vill att saker och ting ska vara som de alltid har varit. Vadå, sluta äta potatis? Då slutar man hellre sina dagar.

Den här boken handlar om resan tillbaka. Från att vara nån som sitter hemma och tjurar och väntar på nödslakt - till att ta tag i sin tillvaro, ändra på gamla vanor och försöka hitta meningen med livet igen. Om man inte är skogens konung längre, vem är man då? När hornen slutar växa, hur blir man då taggad igen?

Det här är en bok för alla gubbar. Alla som känner en gubbe. Alla som en dag kommer att bli gubbar. Och för alla er andra som hoppas att livet inte är över - bara för att man är en tjur på retur.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tjur på retur : En kärleksförklaring till alla gubbar
  2. +
  3. Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv... av Björn Natthiko Lindeblad, Caroline Bankler, Navid Modiri (inbunden).

Köp båda 2 för 328 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Tjur på retur : En kärleksförklaring till alla gubbar. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Ärligt , lite smärtsamt men så insiktsfullt
    Marie Louise , 5 maj 2021

    En ärligt skriven bok med finstämd humor, men även med viss igenkännbar smärtsamhet . Oavsett om vi åldras till gubbe" eller "gumma" finns det i sakens natur att vi inte vill medge det för tidigt... oftast ju omgivningen som förändras - inte vi!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna