Marionetterna : en berättelse om världen som politisk teater (e-bok)
På topplistor
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.3 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2023-08-31
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113112145

Marionetterna : en berättelse om världen som politisk teater E-bok

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
E-bok,  Svenska, 2023-08-31

Styckköp

147

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"Jag skyndar på stegen och följer instruktionerna. Jag gör det för att jag har ledsnat på hatet, ledsnat på alla lögner och överdrifter som stjäl det mesta av syret. Jag gör det för att jag inte orkar med fler nättroll och säregna uppror. En fråga vill jag besvara innan vi kvävs: Hur hamnade vi här?"

Vi lever i en tid då trollfabriker, falska nyheter och virala folkstormar har blivit vardag. Gränsen mellan lögn och sanning blir alltmer diffus och en obskyr propagandametod har växt till ett av de stora hoten mot vår demokrati.

Under sin långa karriär som journalist och författare har Ingrid Carlberg granskat många fjärrstyrda påverkanskampanjer med oklara avsändare. I Marionetterna följer hon spåren tillbaka i historien, till mellankrigstidens Berlin och Paris och den fascinerande berättelsen om pr-geniet Willi Münzenberg. På hemligt uppdrag av Lenin och Stalin styrde han en internationell propagandakoncern och etablerade den politiska marionetteater som nu har fått en renässans.

Marionetterna är en starkt berörande historia som fångar människorna och dramatiken bakom manipulationerna. Berättelsen ställer det som händer i världen idag i blixtbelysning.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Marionetterna : en berättelse om världen som politisk teater. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Påverkanskampanjer
    Lars Friman , 5 februari 2024

    Kuslig beskrivning av Lenins och Stalins metoder och oberäknelighet in i vår tid där CIA kopierar och Putin accelererar nedsmutsning på nätet och de digitala systemen.

  2. Historielektion
    Örjan Magnusson, 22 oktober 2023

    Allmänbildande och spännande om ett stycke mycket viktig 1900-talshistoria som även lär oss att vara omdömesgilla och vaksamma i vår osäkra nutid.

Visa alla 2 recensioner