Marionetterna : en berättelse om världen som politisk teater (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (482.6 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Philomène Grandin
Utgivningsdatum
2023-11-29
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113112190

Marionetterna : en berättelse om världen som politisk teater Ljudbok

(15 röster)  |  Läs 3 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2023-11-29

Styckköp

169

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"Jag skyndar på stegen och följer instruktionerna. Jag gör det för att jag har ledsnat på hatet, ledsnat på alla lögner och överdrifter som stjäl det mesta av syret. Jag gör det för att jag inte orkar med fler nättroll och säregna uppror. En fråga vill jag besvara innan vi kvävs: Hur hamnade vi här?"

Vi lever i en tid då trollfabriker, falska nyheter och virala folkstormar har blivit vardag. Gränsen mellan lögn och sanning blir alltmer diffus och en obskyr propagandametod har växt till ett av de stora hoten mot vår demokrati.

Under sin långa karriär som journalist och författare har Ingrid Carlberg granskat många fjärrstyrda påverkanskampanjer med oklara avsändare. I Marionetterna följer hon spåren tillbaka i historien, till mellankrigstidens Berlin och Paris och den fascinerande berättelsen om pr-geniet Willi Münzenberg. På hemligt uppdrag av Lenin och Stalin styrde han en internationell propagandakoncern och etablerade den politiska marionetteater som nu har fått en renässans.

Marionetterna är en starkt berörande historia som fångar människorna och dramatiken bakom manipulationerna. Berättelsen ställer det som händer i världen idag i blixtbelysning.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Marionetterna : en berättelse om världen som politisk teater. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Så intressant
  Lenman, 18 april 2024

  Utmärkt och initierat berättat om intressant tid. Trots det digra persongalleriet kunde man hänga med bra genom historiens alla turer.

 2. Rekommenderad läsning
  Marie, 7 april 2024

  Mycket intressant och tänkvärt innehåll, som ständigt är lika aktuellt. En stjärnas avdrag pga att uppläsaren inte har grundläggande kunskaper i tyskt uttal, då det förekommer många tyska namn och platser som uttalas fel.

 3. Intressant och angelägen
  -, 20 januari 2024

  Intressant, välskriven och angelägen bok om påverkanskampanjer med utgångspunkt i ryska revolutionen. Fantastiskt bra inläst. Många namn och detaljer, som gör boken till en värdefull faktabok. Som läsupplevelse är den lite tung.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Ingrid Carlberg