Genombrottet : så löste släktforskaren dubbelmordet i Linköping (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (309.3 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Martin Wallström
Utgivningsdatum
2021-06-11
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113114514
Genombrottet : så löste släktforskaren dubbelmordet i Linköping (ljudbok)

Genombrottet : så löste släktforskaren dubbelmordet i Linköping Ljudbok

(14 röster)  |  Läs 4 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2021-06-11

Styckköp

149

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
När det fruktansvärda dubbelmordet i Linköping kunde klaras upp efter 16 långa år var det en släktforskare som stod för genombrottet. Peter Sjölund gick 200 år bakåt i tiden och byggde ett släktnät som lyckades ringa in mördaren, som greps och erkände direkt.

En lagändring hade gjort det möjligt att använda släktforskningsdatabaser och för första gången i Europa kunde ett mord klaras upp med den banbrytande metoden, ett genombrott som kan bli viktigare än fingeravtrycket. Nu väntar en lång rad kalla fall på sin lösning.

Det här är boken om jakten som ledde fram till att Peter Sjölund kunde identifiera mördaren. Men också om alla liv som slogs i spillror av morden den där oktoberdagen 2004 och de anhörigas långa väntan på ett svar.

Journalisten Anna Bodin har följt Peter Sjölund från allra första början. Här är deras unika berättelse om jakten som satte punkt för den största mordutredningen i Sveriges historia efter Palmemordet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Genombrottet : så löste släktforskaren dubbelmordet i Linköping. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Intressant bok om ett hemskt brott
  Martin, 27 september 2022

  En bok om ett oerhört hemskt brott - men mycket intressant att DNA och släktforskning löste fallet efter 16 år. Både DNA och släktforskning är fascinerande områden och det är mycket spännande att läsa om hur de två kan lösa grova brottsfall så att rättvisa kan skipas. Släktforskaren Peter Sjölund som med omfattande släktforskning löste detta kalla fall, är en av författarna till boken. Den andra författaren är journalisten Anna Bodin. Boken känns väldigt välresearchad. Rekommenderas om man gi... Läs hela recensionen

 2. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 13 september 2021

  Betyg: 4 av 5 - 📚 - En mycket intressant, välskriven, gripande och bra dokumentär bok om hur släktforskaren Peter Sjölund löste det hemska dubbelmordet i Linköping för sexton år sedan. Rekommenderas varmt.

 3. En riktigt bra bok.
  -, 27 juli 2021

  Skriver inte bara om DNA och släktforskning. Belyser på ett nyanserat sätt en människa bakom mordet. Mycket läsvärd bok!

 4. Riktigt bra
  -, 15 juli 2021

  Spännande, lärorik, dramatisk, mycket bra.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av författarna