Mitt liv som dront : en självbiografisk inventering (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
152
Utgivningsdatum
2021-09-15
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Wickholm, Pär (form)
Dimensioner
178 x 110 x 11 mm
Vikt
91 g
SAB
Gcz Zweigbergk, Helena von,Dokb
ISBN
9789113114972

Mitt liv som dront : en självbiografisk inventering

(5 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2021-09-15
89
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
"Plötsligt kändes det angeläget att göra en självbiografisk inventering.

Jag hade fyllt sextio, ändrat gamla, invanda familjeförhållanden och eldat upp ett hus från grunden. Visserligen litterärt i romanen Totalskada, men ändå. Hur hade jag hamnat där jag är nu? Och var - i mitt numera så långa liv - befinner jag mig? Varför hade jag ofta varit så rädd? Tyckt att mycket med mig varit genant och pinsamt? Vad hade jag lärt mig om att vara en fri, självständig individ och samtidigt våga vara nära och älskande?

Det var helt enkelt dags för en existentiell avstämning."

I Mitt liv som dront letar Helena von Zweigbergk ledtrådar i sådant hon tänkt, skrivit och gjort. Men också i det hon knappt vågat närma sig. Hon beskriver hur hon likt dronten inte kunnat sätta sina egna gränser, utan gått genom livet som en levande vågskål, en vandrande åskledare, emellanåt använd som packåsna och slasktratt för sådant andra inte velat eller förmått bära. Med värme och hög igenkänning skriver hon om det nya åldrandet, om moderskap och eskapism, vardagens pågående maskineri och behovet av andakt.

"Det här är ett försök att göra rent hus med det som är jag. För på något underligt sätt känns det som att allting just har börjat."

"Jag vet inte om jag någon gång har blivit så drabbad av en bok som Helenas Mitt liv som dront" Linda Skugge, SvD
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Mitt liv som dront : en självbiografisk inventering
 2. +
 3. Happy fat : hur du tar plats i en värld som krymper dig

De som köpt den här boken har ofta också köpt Happy fat : hur du tar plats i en värld som kry... av Sofie Hagen (inbunden).

Köp båda 2 för 299 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Mitt liv som dront : en självbiografisk inventering. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. ödmjuk, skarp och genialisk
  Daad Abdo, 13 februari 2024

  Författaren har en enastående förmåga att förvandla en djupt mänsklig känsla till och med den mest subtila till en påtaglig tydlig bild. Hon är mästare på ord.

 2. Personligt ifrågasättande
  Cissi, 26 oktober 2021

  Jag har läst många av Helena von Zweigbergks romaner och tycker väldigt mycket om att läsa dem. Hon har en förmåga att verkligen gå in på djupet på mänskligt beteende.
  Det var också anledningen till att jag köpte denna boken som kanske inte levde riktigt upp till mina förväntningar. Det gör inte så mycket, den är väldig kort, men det blev lite tjatigt med hennes nedvärdering av sig själv. Det är så synd eftersom hon är en av våra verkligt sanna författare. Kanske är det just därför hon är... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Helena Von Zweigbergk