Skilsmässan (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.6 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2022-04-07
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113115351
Skilsmässan (e-bok)

Skilsmässan E-bok

(41 röster)  |  Läs 4 recensioner
E-bok (EPUB), Svenska, 2022-04-07

Styckköp

64

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Moa Herngren skildrar i Skilsmässanän en gång mästerligt de tabun som finns i relationer och de känslor som vi kanske inte pratar om så ofta. Precis som i succéromanen Svärmodernbeskriver hon hur situationer kan uppfattas så totalt olika och om hur små händelser i vardagen kan växa till oöverstigliga hinder.

Bea och Niklas lever ett bekvämt liv på Östermalm i Stockholm. Men efter ett ganska bagatellartat gräl försvinner Niklas hemifrån. Bea tror att han när som helst ska komma hem, bara han lugnat ner sig. Men timmarna går och ingen Niklas kommer.

Under dagarna som följer fortsätter han att hålla sig borta. Och ilskan växer hos Bea. Så här beter man sig inte efter ett långt äktenskap, med två döttrar. Hon tar barnen och åker till Niklas familjs sommarställe på Gotland. Bara för att han har en livskris ska det inte gå ut över deras semester.

Men när det kommer fram att han träffat en annan ställs allt på sin spets. Han är inte intresserad av att försöka lösa krisen, utan han vill skiljas. Hur kan han vara så känslokall och oresonlig efter alla år tillsammans?

Men kommer verkligen skilsmässan som en blixt från klar himmel? Är alltid den som lämnar den onda? Vad kommer fram när man börjar skrapa på ytan?

"Det är stundtals andlöst skickligt berättat, med alla otäcka små konsekvenser som en havererad familjerelation får."
Lotta Olsson, Dagens Nyheter om Svärmodern

"Svärmodern läser du med andan i halsen och en liten känsla av sorg."
Blekinge Läns Tidning om Svärmodern

"Moas tänkvärda bladvändare kan bli perfekt som tv-serie."
Hallands Nyheter om Svärmodern

"Herngren är helt enkelt otroligt bra på att skapa stämning och locka fram starka känslor."
Dala-Demokraten omSvärmodern
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Skilsmässan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Läsvärt om skilsmässa
  -, 19 oktober 2022

  Intressant att få läsa om parternas olika perspektiv i en skilsmässa.

 2. Sträckläsning
  -, 23 juni 2022

  Väldigt fint språk och hög igenkänning!

 3. Fantastiskt bra
  @mariabokälskarejohansson ( Instagram) (Göteborg), 12 juni 2022

  Jag blev inte förvånad över att boken var bra. Efter att ha läst hennes tidigare böcker. Moa är en fena på att skriva om vardagliga händelser. En fantastisk bok.

 4. Betyg: 5 av 5
  Britt-Marie Kullin, 12 april 2022

  Moa Herngren är verkligen en av mina favoritförfattare. Jag har läst alla hennes åtta tidigare böcker, sex romaner och två ungdomsromaner, och jag har tyckt väldigt mycket om dom allihopa.
  Hennes förra bok, Svärmodern, är hennes klart bästa hittills, tycker jag. Men den här nya boken, Skilsmässan, var faktiskt snudd på lika bra. Moa är ju fantastisk på att skildra familjerelationer och speciellt problem och svårigheter i relationer. Skilsmässan är otroligt bra skriven, lättläst, har hög i... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Moa Herngren