En ensam plats (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
389
Utgivningsdatum
2021-05-03
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Kühlhorn, Lotta (form)
Dimensioner
218 x 143 x 30 mm
Vikt
558 g
SAB
Hc
ISBN
9789113115719
En ensam plats (inbunden)

En ensam plats

(32 röster)  |  Läs 10 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-05-03
249
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Det är våren 2016 och efter Augustpriset till romanen Liv till varje pris två år tidigare har Kristina Sandberg blivit en av landets mest efterfrågade författare. Hon vet att hon måste ta vara på den här tiden fast hon börjar känna sig på bristningsgränsen. Och så är det den där smärtan, en värk som strålar från bröstet ut i armen, handen domnar. Men hon skjuter upp mammografitiden, det är ju så mycket som ska göras först, texter som ska skrivas, resan med familjen till Cornwall, och så är hon inbjuden till Bergmanveckan på Fårö. Hon befinner sig i ett slags utmattningens frenesi, men vet att hon snart ska få vara ledig.

Så kommer ett samtal. Hennes pappa har dött. Han har hittats på golvet i sitt hus i Moliden. Och strax efter detta kommer hennes egen dom: aggressiv bröstcancer, tre tumörer, en stor och två små. Livet vänds till att handla om förlust, om sorg, om kroppens skörhet och skräcken att dö från sina barn.

Kristina Sandbergs självbiografiska skildring av denna tid är en stark, djupt gripande och inträngande text. Den blickar också tillbaka på uppväxten i 1970-talets Sundsvall. På trådarna bakåt i släkten och allt som går förlorat när hon tillsammans med sin syster måste sälja det som också varit faderns föräldrahem. Men framför allt handlar det om hur cancersjukdomen placerar henne på en mycket ensam plats. Där andras bemötande och tystnader drabbar, där orden inte når fram.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. En ensam plats
 2. +
 3. Ur förtärande eld

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ur förtärande eld av Paula Hawkins (inbunden).

Köp båda 2 för 498 kr

Kundrecensioner

Det finns 10 recensioner av En ensam plats. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Gripande
  Mo, 13 april 2023

  En fantastisk bok, innehållsligt och formulerad. Den griper tag. Hon beskriver allt så naket och utan förskönande ord, en bok som känns så nära och äkta.

 2. Gripande och utlämnande
  Sofia , 21 juli 2022

  Boken är välskriven och väldigt personlig. Författaren öppnar upp sig på ett sätt som jag tror att många kan känna igen sig i. Det är alltså inte bara en bok för de som går igenom cancer, utan även liknande trauman där döden finns nära. En viktig bok som jag rekommenderar!

 3. Igenkänning
  Åsa Carlestam, 23 juli 2021

  Hög igenkänningsfaktor. Även om man inte gått igenom precis samma sak som hon beskriver. Alla känner eller känner till någon som har det, och alla kan hamna på en mycket ensam plats.

 4. Gripande skildring av en smärtsam tid
  Elisabet Granlund, 17 juli 2021

  Efter Linda Skugges sågning öppnade jag romanen med stor nyfikenhet - kunde den vara så vedervärdig som hon tyckte? Men nej, inte för mig. Den är stundom plågsam att läsa - det är ett helvete hon har gått igenom och med erfarenhet av egna genomgångna helveten (dock inte cancer) väckte den jobbiga känslor inom mig. Det är en djupt realistisk skildring och en mycket välskriven sådan.

 5. Känner igen platsen
  Ylla Hinsch, 22 juni 2021

  Jag kände igen mig så mycket i tankarna som snurrar i huvudet. Sögs in i boken utan att bli nedstämd. Den lyckades balansera precis rätt. En viktig lässtund för mig!

 6. Medioker
  Kajsa , 21 juni 2021

  Kunde tyvärr inte frigöra mig från Linda Skugges episka sågning och min läsupplevelse blev därefter. Osäker på verkshöjden och relevansen funderar jag på om den alls blivit publicerad om det varit någon mindre känd författare.

 7. En ensam plats
  Eva-Marie Svensson, 15 juni 2021

  Mycket bra bok, svår att lägga ifrån sig. Man blir rörd och tagen. Eftersom jag inte läst böckerna om Maj så har min nyfikenhet väckts och jag har skickat efter dom och ser mycket framemot att läsa dom.

 8. Vackert språk
  HKH, 28 maj 2021

  Vackert och poetiskt språk, självutlämnande och intresseväckande om sjukdom, död, rädslor, sorg, relationer och författarskap. Jag älskar att hon delar med sig kring sina tankar om hur vi förhåller oss till varandra när någon drabbas av i detta fall cancer och mer specifikt bröstcancer

 9. KS är en fantastisk författare! Har läst de tidiga
  Gunilla Åhlenius, 24 maj 2021

  Mycket igenkänning! Älskar författarens böcker, har läst dem med stor behållning! Hoppas på att hon orkar med att skriva flera böcker.

 10. En ensam plats

  Sträckläste nästan m små andningspauser. Man kommer nära en flitig, 'normal' person och lär sig som drabbad eller anhörig till cancerpatienter. 'Normal' i bemärkelsen mer lik oss läsare än andra, förvisso spännande, skribenter.

Visa alla 10 recensioner

Fler böcker av Kristina Sandberg