En ensam plats (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
389
Utgivningsdatum
2022-04-13
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Kühlhorn, Lotta (form)
Dimensioner
180 x 110 x 26 mm
Vikt
211 g
SAB
Hc
ISBN
9789113115740
En ensam plats (pocket)

En ensam plats

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2022-04-13
79
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Det är våren 2016, och sedan Augustpriset två år tidigare har Kristina Sandbergs liv handlat om att resa land och rike runt och prata om hemmafrun Maj. Hon är en av landets mest efterfrågade författare, och hon vet att hon måste ta vara på den här möjligheten. Fast hon börjar känna sig på bristningsgränsen. Och så är det den där smärtan, en värk som strålar från bröstet ut i armen, handen domnar. Men hon skjuter upp mammografitiden, det är ju så mycket som ska göras först, texter som ska skrivas, resan med familjen till Cornwall, och så är hon inbjuden till Bergmanveckan på Fårö. Hon befinner sig i ett slags utmattningens frenesi, men vet att hon snart ska få vara ledig.

Så kommer ett samtal. Hennes pappa har dött. Han har hittats på golvet i sitt hus i Moliden. Och strax efter kommer domen: aggressiv bröstcancer, tre tumörer, en stor och två små. Livet vänds till att handla om förlust, om sorg, om kroppens skörhet och skräcken att dö från sina barn.

Kristina Sandbergs självbiografiska skildring av denna tid är en djupt gripande och inträngande text. Den blickar också tillbaka på uppväxten i 1970-talets Sundsvall. På trådarna bakåt i släkten och allt som går förlorat när hon tillsammans med sin syster måste sälja det som också varit faderns föräldrahem. Men framför allt handlar det om hur cancersjukdomen placerar henne på en mycket ensam plats. Där andras bemötande och tystnader drabbar, där orden inte når fram.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. En ensam plats
  2. +
  3. Vänligheten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vänligheten av John Ajvide Lindqvist (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av En ensam plats. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Finstämd skildring
    Kristina Nilsson, 2 augusti 2022

    Om livet och döden, men främst om livet. Om att vilja leva, fortsätta leva för sin familj och sitt kall samtidigt som man kämpar mot sjukdom som bryter ner. Parallellt med nedbrytningen pågår livet, att sörja en far, att packa ned en barndom. Finstämd och vacker skildring!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Kristina Sandberg