En ensam plats (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
389
Utgivningsdatum
2022-04-13
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Kühlhorn, Lotta (form)
Dimensioner
24 x ? x 4 mm
Vikt
10 g
SAB
Hc
ISBN
9789113115740

En ensam plats

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2022-04-13
89
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Det är våren 2016, och sedan Augustpriset två år tidigare har Kristina Sandbergs liv handlat om att resa land och rike runt och prata om hemmafrun Maj. Hon är en av landets mest efterfrågade författare, och hon vet att hon måste ta vara på den här möjligheten. Fast hon börjar känna sig på bristningsgränsen. Och så är det den där smärtan, en värk som strålar från bröstet ut i armen, handen domnar. Men hon skjuter upp mammografitiden, det är ju så mycket som ska göras först, texter som ska skrivas, resan med familjen till Cornwall, och så är hon inbjuden till Bergmanveckan på Fårö. Hon befinner sig i ett slags utmattningens frenesi, men vet att hon snart ska få vara ledig.

Så kommer ett samtal. Hennes pappa har dött. Han har hittats på golvet i sitt hus i Moliden. Och strax efter kommer domen: aggressiv bröstcancer, tre tumörer, en stor och två små. Livet vänds till att handla om förlust, om sorg, om kroppens skörhet och skräcken att dö från sina barn.

Kristina Sandbergs självbiografiska skildring av denna tid är en djupt gripande och inträngande text. Den blickar också tillbaka på uppväxten i 1970-talets Sundsvall. På trådarna bakåt i släkten och allt som går förlorat när hon tillsammans med sin syster måste sälja det som också varit faderns föräldrahem. Men framför allt handlar det om hur cancersjukdomen placerar henne på en mycket ensam plats. Där andras bemötande och tystnader drabbar, där orden inte når fram.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. En ensam plats
 2. +
 3. Skuggan av en dotter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skuggan av en dotter av Elena Ferrante (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av En ensam plats. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Utlämnande
  BookBeauty, 30 januari 2024

  Sandberg beskriver sitt sjukdomsförlopp med ord som berör och väcker många tankar om hur svårt och utmanande livet blir när man drabbas av livshotande sjukdom. Hon ställs inför existentiella kval; ska jag dö, hur mår barnen, orkar min partner, orkar jag arbeta. I samma veva dör föräldrar och dödsbon ska tas om hand.Med stor envishet och stark livsvilja tar hon sig an allt som kommer i hennes väg.
  Omgivningen står ofta stum,oförstående eller slänger sig med klyschor, man gömmer sig för de... Läs hela recensionen

 2. Finstämd skildring
  Kristina Nilsson, 2 augusti 2022

  Om livet och döden, men främst om livet. Om att vilja leva, fortsätta leva för sin familj och sitt kall samtidigt som man kämpar mot sjukdom som bryter ner. Parallellt med nedbrytningen pågår livet, att sörja en far, att packa ned en barndom. Finstämd och vacker skildring!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Kristina Sandberg