En ensam plats (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (327.3 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Ellen Jelinek
Utgivningsdatum
2021-05-28
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113115900

En ensam plats Ljudbok

(27 röster)  |  Läs 2 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2021-05-28

Styckköp

179

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Det är våren 2016 och efter Augustpriset till romanen Liv till varje pris två år tidigare har Kristina Sandberg blivit en av landets mest efterfrågade författare. Hon vet att hon måste ta vara på den här tiden fast hon börjar känna sig på bristningsgränsen. Och så är det den där smärtan, en värk som strålar från bröstet ut i armen, handen domnar. Men hon skjuter upp mammografitiden, det är ju så mycket som ska göras först, texter som ska skrivas, resan med familjen till Cornwall, och så är hon inbjuden till Bergmanveckan på Fårö. Hon befinner sig i ett slags utmattningens frenesi, men vet att hon snart ska få vara ledig.

Så kommer ett samtal. Hennes pappa har dött. Han har hittats på golvet i sitt hus i Moliden. Och strax efter detta kommer hennes egen dom: aggressiv bröstcancer, tre tumörer, en stor och två små. Livet vänds till att handla om förlust, om sorg, om kroppens skörhet och skräcken att dö från sina barn.

Kristina Sandbergs självbiografiska skildring av denna tid är en stark, djupt gripande och inträngande text. Den blickar också tillbaka på uppväxten i 1970-talets Sundsvall. På trådarna bakåt i släkten och allt som går förlorat när hon tillsammans med sin syster måste sälja det som också varit faderns föräldrahem. Men framför allt handlar det om hur cancersjukdomen placerar henne på en mycket ensam plats. Där andras bemötande och tystnader drabbar, där orden inte når fram.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av En ensam plats. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Uppläsningen drar ned min uppfattning av boken
    -, 9 november 2021

    Tycker inte om hur den läses upp. Konstig rytm, enformigt, inget flyt i meningarna. Nästan så jag inte kan lyssna klart pga det.

  2. Hjärtligt tack Kristina!
    -, 16 juni 2021

    Tack för din berättelse, ja för flera berättelser, i berättelsen. Lika mycket berörd som jag blev över din sjukdomshistoria, lika engagerande var din skildring av farmors hem och allt som hörde därtill.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Kristina Sandberg