Svenska SS-fruar : med uppdrag att föda ariska barn (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (567.1 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Christoph Andersson
Utgivningsdatum
2021-10-21
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113116914
Svenska SS-fruar : med uppdrag att föda ariska barn (ljudbok)

Svenska SS-fruar : med uppdrag att föda ariska barn Ljudbok

(15 röster)  |  Läs 3 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2021-10-21

Styckköp

149

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
De ville bli hustrur till tyska SS-män, med uppdrag att föda flest möjliga ariska barn åt Adolf Hitlers Tredje rike. På så sätt skulle kvinnorna med kropp och själ bidra till att säkra nationalsocialismens långsiktiga existens.

I National Archives i USA har författaren och journalisten Christoph Andersson hittat spåren efter 218 500 kvinnor som alla ville gifta in sig i SS:s gemenskap, under Heinrich Himmlers ledning. Ett 20-tal av dem var svenskor, och deras äktenskap en hemlig statsangelägenhet. Kvinnorna tvingades genomgå gynekologiska undersökningar, med syfte att utröna om de dög som föderskor. De behövde också bevisa att de var goda nationalsocialister, rasrena, genetiskt perfekta - och utan judiskt påbrå.

Det här är berättelsen om de svenska SS-fruarna, men också om deras SS-män. Några av paren återvände till Sverige efter kriget, fast beslutna att aldrig prata öppet om vad som varit. Inte ens med sina barn, en gång avlade för det Tredje rikets räkning.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Svenska SS-fruar : med uppdrag att föda ariska barn. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Viktig för oss 2022
  -, 5 januari 2022

  Mycket tänkvärd om vår historia och nutid. Lyssna/läs den nu.

 2. Historien får liv
  -, 6 december 2021

  Mycket intressant. Arkivforskning som aldrig blir platt eller tråkig. Människorna får liv och visar hur lätt det är att dras med i antidemokratiska rörelser. Inläsning av författaren själv. Ger en extra dimension. Rekommenderas.

 3. Fullträff
  -, 12 november 2021

  Historia när den är som bäst. Kusligt aktuell än i dag. Historien upprepar sig?

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Christoph Andersson