Händelsehorisonten (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
248
Utgivningsdatum
2021-01-20
Upplaga
2
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
Dimensioner
210 x 135 x 2 mm
Vikt
20 g
SAB
Hc
ISBN
9789113117232
Händelsehorisonten (häftad)

Händelsehorisonten

Häftad Svenska, 2021-01-20
182
  • Skickas inom 7-10 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Milde är en ung kvinna från Utkanterna, en plats bakom bergen, där mödrar och döttrar lever utanför samhället. Dit har de deporterats, där lever de utan rättigheter och under svåra omständigheter. Men Milde är upprorisk. Hon är sjutton år när hon - tillsammans med två vänner - kastar molotovcocktails mot stadsbyggnadskontoret i staden, det sägs att hon är hjärnan bakom upproret.

Hon grips, hålls fången, torteras och får ett slutgiltigt val: invänta avrättning i staden eller skickas ut i rymden, in i ett svart hål, in i Massan, inom ramen för ett forskningsprojekt. Milde väljer rymden - och evigheten.

Händelsehorisonten är en djupt existensiell och gripande - men också högst politisk - roman om centrum, förtryck, exil, solidaritet, trauma och förlust. Med en helt egen röst skriver Balsam Karam om en hopplöshet som aldrig blir uppgiven, om en ung kvinnas ihärdiga tro på en bättre värld och om att inte låta sig kuvas. Vi får följa Mildes väg från upproriskt barn till upprorsledare till fånge i ett kronologiskt uppbrutet narrativ där upprorselden får sista ordet - allt skrivet med stor värdighet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Händelsehorisonten
  2. +
  3. Singulariteten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Singulariteten av Balsam Karam (kartonnage).

Köp båda 2 för 416 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Balsam Karam

  • Singulariteten

    Balsam Karam

    En kvinna letar efter sitt barn. Hon letar längs cornichen där dottern brukade arbeta. Hon letar tills hon är vansinnig, galen av sorg. Du är på semester, med ett barn som börjat växa i magen, och ser någon falla från cornichen. Senare ska du så l...