Obscuritas (ljudbok)
På topplistor
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (291.7 MB)
Språk
Svenska
Serie
Rekke och Vargas (del 1)
Inläsare
Gunilla Leining
Utgivningsdatum
2021-11-04
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113117560
Obscuritas (ljudbok)

Obscuritas (ljudbok)

(69 röster)  |  Läs 3 recensioner
Ljudbok (MP3), Svenska, 2021-11-04

Styckköp

125

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Startskottet på en ny deckarserie av David Lagercrantz!

Det är sommaren 2003 och USA har just invaderat Irak. I Stockholm mördas en fotbollsdomare med ett förflutet i Afghanistan. Vildhjärnan och fotbollspappan Giuseppe Costa häktas för brottet och fallet ser solklart ut. Men Costa vägrar att erkänna mordet och polischefen beslutar att anlita professor Hans Rekke, världsledande expert på förhörstekniker. Finns det någon som kan knäcka Costa är det han.

Men ingenting blir som polisen förväntat sig. Rekke tar emot utredningsgruppen i sitt stora, flotta hus i Djursholm. Han sågar hela utredningen i en svindlande skarp uppvisning - och snart faller den ihop. Costa släpps på fri fot och polisen står plötsligt helt utan spår. Bara Micaela Vargas, den unga närpolisen från Husby, som mest på nåder tagits in i utredningen, vägrar släppa fallet. Hon försöker få tag på Rekke, som dock inte svarar på hennes kontaktförsök.

Men så möts Rekke och Vargas igen, under dramatiska omständigheter, och detta omaka par bestämmer sig för att lösa fallet som tycks alltmer gåtfullt. Det leder till CIA:s jakt på terrorister, och talibanernas krig mot musiken. Vem var fotbollsdomaren egentligen? Offer eller gärningsman?

Obscuritas är smart och spännande sträckläsning där ingenting riktigt är vad det ser ut att vara.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Obscuritas. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Udda ledarpar
  -, 30 november 2021

  Bokens "plot" är bra. Väl värd att läsa. Dock ingen bladvändare.

 2. Trist
  - (Stockholm), 17 november 2021

  Hade mycket höga förväntningar över det här släppet som tyvärr inte infriade sig. Så långtråkig, rörig och slö. Samtidigt som den var rörig händer det ingenting.

 3. Betyg: 3,5 av 5.
  Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 6 november 2021

  Betyg: 3,5 av 5 - 📚 - Boken Obscuritas av författaren David Lagercrantz är den första delen i en planerad serie om polisen Micaela Vargas och professorn Hans Rekke. Jag tyckte att boken var helt okej, och den var välskriven och intressant, så jag kommer nog förmodligen att följa bokserien framöver. Tyckte om dom två huvudpersonerna i boken, så därför kommer jag nog att följa serien. Däremot själva storyn i boken, tyckte jag var lite rörig. Kan rekommendera boken.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av David Lagercrantz