Obscuritas (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (291.7 MB)
Språk
Svenska
Serie
Rekke och Vargas (del 1)
Inläsare
Gunilla Leining
Utgivningsdatum
2021-11-04
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113117560
Obscuritas (ljudbok)

Obscuritas Ljudbok

(175 röster)  |  Läs 10 recensioner
Ljudbok (MP3), Svenska, 2021-11-04

Styckköp

149

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Startskottet på en ny deckarserie av David Lagercrantz!

Det är sommaren 2003 och USA har just invaderat Irak. I Stockholm mördas en fotbollsdomare med ett förflutet i Afghanistan. Vildhjärnan och fotbollspappan Giuseppe Costa häktas för brottet och fallet ser solklart ut. Men Costa vägrar att erkänna mordet och polischefen beslutar att anlita professor Hans Rekke, världsledande expert på förhörstekniker. Finns det någon som kan knäcka Costa är det han.

Men ingenting blir som polisen förväntat sig. Rekke tar emot utredningsgruppen i sitt stora, flotta hus i Djursholm. Han sågar hela utredningen i en svindlande skarp uppvisning - och snart faller den ihop. Costa släpps på fri fot och polisen står plötsligt helt utan spår. Bara Micaela Vargas, den unga närpolisen från Husby, som mest på nåder tagits in i utredningen, vägrar släppa fallet. Hon försöker få tag på Rekke, som dock inte svarar på hennes kontaktförsök.

Men så möts Rekke och Vargas igen, under dramatiska omständigheter, och detta omaka par bestämmer sig för att lösa fallet som tycks alltmer gåtfullt. Det leder till CIA:s jakt på terrorister, och talibanernas krig mot musiken. Vem var fotbollsdomaren egentligen? Offer eller gärningsman?

Obscuritas är smart och spännande sträckläsning där ingenting riktigt är vad det ser ut att vara.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 10 recensioner av Obscuritas. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Tråkig handling!
  -, 12 februari 2022

  Tråkig och trist att lyssna på, rörig inget flyt i storyn.

 2. Lite förutsägbart
  -, 6 februari 2022

  Inte den bästa crime jag lyssnat på. Förutsägbar och lite slarvig i tänket. Detaljer som inte stämmer. Bättre förarbete krävs.

 3. Väntar redan på uppföljaren
  -, 22 januari 2022

  Lysande bok som lyfts av Gunilla Leinings intonation, tröttnar aldrig på hennes röst.

 4. Roman inte deckare!
  -, 20 januari 2022

  Språket flyter, karaktärerna intressanta men jag saknar spänning, mycket ordrik.

 5. Omständig, inte särskilt spännande.
  -, 6 januari 2022

  För omständig med massor av detaljer och personer som liknar varandra, förtar det som skulle kunnat vara mycket mer spännande och intressant. Försök till Sherlockkopia som inte når hela vägen men förstås välskriven och språkligt stringent i övrigt.

 6. Sååå bra
  -, 15 december 2021

  Jättebra väntar på nästa bok

 7. Bindande
  Fabbe , 4 december 2021

  Svårt att sluta lyssna man blev liksom fast i den och ville inte stänga av. Ville bara höra mer o mer , ser verkligen fram till att höra fortsättningen på deras samarbete.

 8. Ok
  -, 30 november 2021

  Bra bok men lite luddig och ospännande historia. Går i maklig takt.

 9. Trist
  - (Stockholm), 17 november 2021

  Hade mycket höga förväntningar över det här släppet som tyvärr inte infriade sig. Så långtråkig, rörig och slö. Samtidigt som den var rörig händer det ingenting.

 10. Betyg: 3,5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 6 november 2021

  Betyg: 3,5 av 5 - 📚 - Boken Obscuritas av författaren David Lagercrantz är den första delen i en planerad serie om polisen Micaela Vargas och professorn Hans Rekke. Jag tyckte att boken var helt okej, och den var välskriven och intressant, så jag kommer nog förmodligen att följa bokserien framöver. Tyckte om dom två huvudpersonerna i boken, så därför kommer jag nog att följa serien. Däremot själva storyn i boken, tyckte jag var lite rörig. Kan rekommendera boken.

Visa alla 10 recensioner

Fler böcker av David Lagercrantz