Kontinentalbanan (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
239
Utgivningsdatum
2022-01-07
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Acedo, Sara R (form)
Dimensioner
218 x 145 x 22 mm
Vikt
359 g
SAB
Hc
ISBN
9789113118260

Kontinentalbanan

(1 röst)
Inbunden,  Svenska, 2022-01-07
259
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
I Beirut hoppas Nicolas hitta sanningen om sin familj, den som hans mamma Nadia undanhållit. Han möter Pierre, mannen som var med när de flydde till Sverige. Han som nästan var som en morbror till Nicolas. Under ett par intensiva dagar turas de om att försöka minnas. Men minnet är bedrägligt. Det som Nicolas hoppas ska vara nyckeln till det förflutna öppnar upp nya låsta rum.

Vem är egentligen Pierre? Varför lämnade han Malmö? Varför duckar han för Nicolas frågor? Och varför vill Nicolas inte höra vad Pierre har att berätta?

I Beirut försöker Nicolas förstå dels hur han har blivit den han är, dels vad Pierre, Nadia och den pappa han aldrig träffat har betytt. Mötet med Pierre väcker också oväntade minnen till liv. Nicolas kastas tillbaka till barndomen, till Kontinentalbanan, järnvägsspåren som leder från Malmö ut i världen. Platsen där hans barndomsvänner för sista gången skingrades.

Med stor närvaro och övertygande komplexitet skildrar Raja Bahari i Kontinentalbanan hur svårt det kan vara att försöka förstå sig själv, sin bakgrund, identitet, och att skillnaden mellan sanning och lögn kan vara knivskarp och helt osynlig på en och samma gång.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kontinentalbanan
  2. +
  3. Efter solen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Efter solen av Jonas Eika (inbunden).

Köp båda 2 för 478 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Raja Bahari

  • Stiga sol, smälta is

    Raja Bahari

    I en lägenhet på sjunde våningen sitter Sayed. På ena väggen har han ett porträtt av Yassir Arafat, på den andra Per Albin Hansson. Där fantiserar han om att svenska språket inte ska föra oss längre bort från varandra, utan binda oss samman. Han r...