Vargarna från evighetens skog (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Morgonstjärnan (del 2)
Antal sidor
777
Utgivningsdatum
2022-03-16
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Staffan Söderblom
Originaltitel
Ulvene fra evighetens skog
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
Dimensioner
220 x 150 x 55 mm
Vikt
1005 g
SAB
Hce
ISBN
9789113118390

Vargarna från evighetens skog

(28 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2022-03-16
287
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Karl Ove Knausgårds nya roman Vargarna från evighetens skog inleds 1986. Det är året för Tjernobylkatastrofen, Challengerolyckan och Palmemordet, men också ett år som präglas av en djup regeringskris i Norge. Syvert Løyning, en ung man i tjugoårsåldern som precis har återvänt hem till huset där han vuxit upp, drömmer en natt om sin döde far. Men det är något som inte stämmer. När han de följande dagarna börjar att söka igenom faderns efterlämnade saker får han också upp flera tidigare okända spår som alla leder till Sovjetunionen.

Romanens andra del utspelas trettio år senare i Ryssland. Biologen Alevtina åker tillsammans med sin son till Samara för att där fira sin fars åttioårsdag. Som ung ställde hon många existentiella frågor men under de senaste åren har livet allt mer handlat om att försöka få ihop vardagen. Hennes vän Vasilisa är poet och går snarare åt rakt motsatt håll: hon är nämligen fullt sysselsatt med att skriva en bok om en tro på evigt liv.

Vargarna från evighetens skog är en suggestiv och medryckande roman som på många sätt utvidgar utforskningen av den apokalyptiska stämningen i Karl Ove Knausgårds senaste roman Morgonstjärnan. Dessutom förekommer flera av karaktärer i båda romanerna.

"Morgonstjärnan är en mångbottnad berättelse komponerad av en djävulskt skickligt berättare." SvD
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vargarna från evighetens skog
  2. +
  3. Det tredje riket

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det tredje riket av Karl Ove Knausgård (inbunden).

Köp båda 2 för 566 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Vargarna från evighetens skog. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Levde inte upp till förväntningarna
    Fabbe, 9 april 2023

    Morgonstjärnan var min första Knausgård och jag tyckte den var magisk vilket skruvade upp mina förväntningar på den här boken. Dessvärre införlivades dom inte för mig. Jag har funderat en del på vad det var som gjorde att jag inte tycker den når lika långt fram som Morgonstjärnan och det är ett par saker framförallt. För det första så känns boken som om att den inte blivit redigerad. Med det menar jag att vissa delar får för stort utrymme på bekostnad av andra. Storyn om Syvert skulle kunna ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Karl Ove Knausgård