Naturen vi ärvde : En miljöresa från tyst vår till het sommar (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (49.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2021-09-30
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113118833
Naturen vi ärvde : En miljöresa från tyst vår till het sommar (e-bok)

Naturen vi ärvde : En miljöresa från tyst vår till het sommar E-bok

E-bok,  Svenska, 2021-09-30

Styckköp

79

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
"Barndomens somrar var soliga, fyllda av bad och naturupplevelser. Jag tittade på fåglar och hade mitt eget lilla zoo i trädgården. Men under ytan hände det saker. Sjöarna grodde igen, havet höll på att övergödas och ute i landskapet tystnade fågelrösterna när gifter spreds på åkrarna. Rachel Carson öppnade världens ögon med sin bok Tyst vår. Och det hon beskrev från USA hände även i Sverige. Miljö och natur blev mitt yrke."

Med en stark kärlek till naturen som utgångspunkt har Henrik Ekman bevakat miljöområdet i snart ett halvt sekel. Många miljöproblem har lyckligtvis fått sin lösning, men samtidigt har nya hela tiden dykt upp. Mer komplexa och globala, svårare att lösa.

Idag går sjöarna åter att bada i. Luften är frisk att andas. Miljögifternas offer har kommit tillbaka - havsörnen, gråsälen, uttern. Försurningen som hotade livet i många sjöar är under kontroll. Men världen över fortsätter jordbruk och skogsbruk att utarma den biologiska mångfalden. Och i slutet av den miljöresa som boken skildrar har klimatet blivit vår tids ödesfråga.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »