Skamluvan (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.6 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2022-05-05
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113119274
Skamluvan (e-bok)

Skamluvan E-bok

(2 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2022-05-05

Styckköp

64

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Det är 1860-tal och Lovisa är beredd att göra vad som helst för att lämna Öland. Hon vet att det finns städer långt borta utan steniga åkrar, kontrollerande bypräster och hårdföra karlar. Städer där ingen vet hur fattig ens mor är och aldrig har sett ens bror ligga i rännstenen med en flaska.

Till slut hittar Lovisa ett sätt att ordna pengar och tar sig till Gävle, en stad som just raserats av en enorm brand. Det borde vara rätt plats att bygga upp ett nytt liv på. Men arbetet är hårt och varken prästerna eller männen lämnar henne ifred där heller. Ändå tänds ett hopp - på ett oväntat sätt möter hon kärleken, och den får henne att blomma ut. Men ska Lovisa få behålla den?

Skamluvan handlar om Lovisas dramatiska livsöde. Om att ärva fattigdom, utsatthet och skam - men också styrka och en längtan bort från misären. Romanen är baserad på Ulla-Maria Anderssons utforskande av den egna släkthistorien.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Skamluvan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Riktigt bra!

    Författaren har gjort gedigna efterforskningar. Berättelsen är mycket väl underbyggd, och språket passar tiden, utom i en detalj; hon utelämnar "att" i "kommer att", vilket är ett mycket senare fenomen som ingen skulle ha gjort på 1860-talet. Men det är inte så markant att det stör, och boken är mycket spännande. Den ger också en inblick i hur totalt rättslösa kvinnor var på den tiden, vilket åtminstone jag inte visste förut. Man vet ju att det var illa, men inte *hur* illa. Det slog mig sena... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Ulla-Maria Andersson