Räv och jag : en ovanlig vänskap (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
320
Utgivningsdatum
2022-08-10
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Meta Ottosson
Originaltitel
Fox and I
Medarbetare
Gahmberg, Josefin (form)
Dimensioner
179 x 110 x 20 mm
Vikt
172 g
SAB
Lz Raven, Catherine
ISBN
9789113121550
Räv och jag : en ovanlig vänskap (pocket)

Räv och jag : en ovanlig vänskap

Pocket Svenska, 2022-08-10
75
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"Räv och jag tar läsaren in i en tankevärld djupt förbunden med naturens väv och riktar en skarp udd mot samhällets dubbelmoral kring djur - de tama vi skämmer bort, de vilda vi låter dö." SvD

Catherine Raven bor för sig själv i ett ensligt beläget hus i Montana. Hon har varit ensam sedan hon var 15, då hon lämnade ett kärlekslöst och våldsamt hem för att arbeta som park ranger och utbilda sig till biolog. Förutom när hon undervisar pratar hon aldrig med någon. Hon har helt enkelt lättare att umgås med naturen.

En dag upptäcker hon att den räv som hon sett stryka runt på tomten kommer fram till hennes hus varje eftermiddag vid exakt samma tid. Snart har de båda utarbetat en rutin: hon slår sig ner i en solstol med en bok, räven kommer fram och sätter sig vid en förgätmigej, hon läser för honom en stund, småpratar lite, sedan skuttar han vidare. Catherine, som aldrig haft några vänner, och som fått lära sig att aldrig tillskriva djur mänskliga egenskaper, ser mer och mer av rävens personlighet, och hon inser snart att hon har blivit vän med en räv.

Räv och jag är en vacker, humoristisk, rörande och insiktsfull berättelse om ensamhet, vänskap och vår relation till naturen och till varandra. Det är en bok som talar till oss i en tid när pandemin på djupet håller på att förändra vårt sätt att leva, våra relationer, och vi mer än någonsin behöver naturen som både avkoppling och tröst.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Räv och jag : en ovanlig vänskap
  2. +
  3. Räv och jag : en ovanlig vänskap

De som köpt den här boken har ofta också köpt Räv och jag : en ovanlig vänskap av Catherine Raven (inbunden).

Köp båda 2 för 324 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Catherine Raven