Själens telegraf (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
255
Utgivningsdatum
2023-08-30
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Hillebjörk, Johan (form)
Dimensioner
24 x 208 x 132 mm
Vikt
410 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789113121734

Själens telegraf

(7 röster)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2023-08-30
261
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
"Som de efteråt skulle lära mig på ungdomsvårdsanstalten fanns det antagligen många anledningar till att jag sensommaren 1992 bestämde mig för att bränna ner min mammas hus."

Somerset, England, 1992. Trettonåriga Iris lever ensam med sin mamma i ett hus som de kanske äger. Samhället präglas av lågkonjunktur, arbetslöshet och oro på gatorna. I Iris värld är orosmolnen mer diffusa. Vilka av sin mammas berättelser om sitt förflutna ska hon tro på? Vem var egentligen hennes pappa? Och vad vill mannen som plötsligt dyker upp under blåregnet och ställer frågor om huset? Det blir en sommar där barndomen tar slut.

Glasgow, Skottland, 1998. Iris är nitton och lever för dagen i kretsarna kring konsthögskolan. På en nyårsfest träffar hon musikern Rupert. De bildar ett band som tar Glasgow med storm, men när behovet av pengar blir akut hotas Iris nyfunna trygghet.

Amanda Svenssons nya roman Själens telegraf är en berättelse om kärlek och ägande, lojalitet och svek. Om hur långt man kan vara beredd att gå för att rädda det man älskar. Om omöjligheten i att nå fram till en annan människa, och det lika omöjliga i att inte åtminstone försöka.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Själens telegraf
  2. +
  3. Ett system så magnifikt att det bländar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ett system så magnifikt att det bländar av Amanda Svensson (pocket).

Köp båda 2 för 350 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Själens telegraf. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Välskriven och lite skruvad
    @bokslukarfeministen, 29 februari 2024

    Själens telegraf av Amanda Svensson handlar om Iris som 1992 lever ensam med sin mamma i ett hus som hon inte vet säkert om de äger eller inte. Samhället präglas av lågkonjunktur, arbetslöshet och oro på gatorna. I Iris värld är orosmolnen mer diffusa. Vilka av sin mammas berättelser om sitt förflutna ska hon tro på? Vem var egentligen hennes pappa? Och vad vill mannen som plötsligt dyker upp under blåregnet och ställer frågor om huset? Det blir en sommar där barndomen tar slut. 1998 är Iris ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Amanda Svensson