Svindlande stunder i Blackeberg (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (141.4 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Petra Mede
Utgivningsdatum
2022-04-04
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113121932
Svindlande stunder i Blackeberg (ljudbok)

Svindlande stunder i Blackeberg Ljudbok

(31 röster)  |  Läs 4 recensioner
Ljudbok (MP3), Svenska, 2022-04-04

Styckköp

148

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Petra Mede fortsätter sin svart humoristiska vandring genom uppväxten, nu med en tonårstid fylld av perfektion och kontroll i baletten som blir mer och mer hennes liv.

Vi får uppleva glimtar av dansvärldens sublimitet, men oftare dess avigsidor. Osunda kroppsideal, konkurrens och ofrivilligt dråpliga situationer, bland annat i form av tröstlösa auditions som - i den alltjämt högmodiga Petras ögon - befinner sig mil från den höga konstnärliga nivå där hon borde vara verksam.

Det är en tidsskildring av ett 80-tal där den nyupptäckta sjukdomen aids tar flera vänners liv, och där jakten på en roll gör att man får utstå både hån och självförakt. Men det är också en berättelse om andra personer runt den unga Petra. Genom sin skarpa och ömsinta blick på människor sätter hon fingret på både personliga och allmänmänskliga känslor.

Allt tar avstamp i Petras möten med sin före detta granne, den egensinniga, kärva och charmiga Doris, 100 år, som numera bor på ett omsorgsboende i Blackeberg. Hennes och Petras liv flätas samman på mer än ett sätt.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Svindlande stunder i Blackeberg. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Tack
  -, 23 mars 2023

  Trevliga och humoristiska inblickar. Jag har sträcklyssnat båda böckerna.

 2. Strålande, sträckläste den på en dag i solen! Mede är...
  -, 22 april 2022

  Strålande, sträckläste den på en dag i solen! Mede är bäst.

 3. Fint berättat
  -, 21 april 2022

  Petra har en fin och fängslande berättarröst. Finstämd berättaelse med mycket värme.

 4. Betyg: 3,5 av 5
  Britt-Marie Kullin, 20 april 2022

  För ungefär två år sedan så läste jag Petra Medes första självbiografiska bok, Skam och högmod i Sävedalen, och jag tyckte att den var underhållande och bra. Och nu har jag läst fortsättningen, Svindlande stunder i Blackeberg, och jag tyckte att den också var rolig, intressant, och läsvärd. Eller rättare sagt, så lyssnade jag på boken, som är inläst av författaren själv, och det gör hon mycket bra. Jag skulle gärna läsa/lyssna på en eventuell tredje bok också.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Petra Mede

 • Skam och högmod i Sävedalen

  Petra Mede

  "Min barndom är min tillflyktsort." Så skriver Petra Mede i sin skildring av uppväxten och nuet. En skildring som tar avstamp i barnets intensiva känslor, varav två är särskilt ofta återkommande: skammen och högmodet. Dråpliga och rörand...