En väv av lögner (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (319.5 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Anna Maria Käll
Utgivningsdatum
2023-04-27
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113122045

En väv av lögner Ljudbok

(27 röster)  |   Läs 2 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2023-04-27

Styckköp

169
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Året är 1958 och på ett ålderdomshem i New York sitter en gammal kvinna som i hela sitt vuxna liv har levt med en väl bevarad hemlighet. Hon kallar sig Daisy White sedan flera årtionden och ingen på den här sidan Atlanten känner till hennes riktiga bakgrund. I själva verket är hon en svensk adelsdam som var en av huvudparterna i en uppmärksammad mordrättegång. Men vad var det egentligen som hände den där vintern 1897 på herrgården utanför Norrköping då hennes blivande svärfar dog? Och hur kunde allt gå så fel att hon fick lämna Sverige under förnedrande former och ändra sitt namn?

En väv av lögner bygger på den sanna berättelsen om Helga Fägersköld, men vilka drivkrafter som låg bakom dramat och vad som verkligen skedde är det ingen som vet säkert. Kristin Fägerskjöld har skrivit en roman ur sin släktings perspektiv i ett försök att skildra den gripande händelsen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av En väv av lögner. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En osannolik berättelse
  Eva Gunilla Wiström, 25 oktober 2023

  En händelserik och
  osannolik berättelse som verkligen
  gav sanningen många ansikten!

 2. Fantastisk historia
  -, 9 juni 2023

  En bok löst baserad på en mordrättegång från slutet av 1800-talet. Många gånger gör berättelsen mig beklämd och funderar på varför huvudpersonen försätter sig i sådana situationer. Bakgrunden, som presenteras o slutet av boken, är helt annorlunda.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Kristin Fägerskjöld