Mamma, kommer du att glömma oss nu? (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
159
Utgivningsdatum
2023-06-02
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Hanson, Kerstin (form)
Dimensioner
220 x 145 x 18 mm
Vikt
298 g
SAB
Lz,Vefa
ISBN
9789113123974
Mamma, kommer du att glömma oss nu? (inbunden)

Mamma, kommer du att glömma oss nu?

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2023-06-02
259

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

  • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Ulrika Harmsen var strax över 40, hade man och tre barn och arbetade som speciallärare när hon ramlade olyckligt på jobbet. Fallskadan orsakade en hjärntrötthet som inte ville gå över. Läkarna var förbryllade och utredning efter utredning gjordes utan att man förstod vad det var för fel. Under tiden var Ulrika sjukskriven och tvingades inreda ett tyst rum hemma där hon kunde återhämta sig efter aktiviteter som tidigare hört till vardagen, som att åka och handla eller hämta barnen i skolan. Men den 15 april 2020 kom beskedet hon aldrig hade väntat sig att få höra: Du har drabbats av Alzheimers sjukdom.

Allt blev svart den dagen och Ulrika sögs in i ett mörker av depression. Fanns det ens någon mening att leva vidare när hon ändå skulle dö, förr snarare än senare? Och samtidigt hade hon en familj och tre fina döttrar som älskade och behövde henne. För dem ville hon kämpa vidare. Men hur får man tillbaka livsglädjen när man vet att sjukdomen bryter ner en och gradvis gör en sämre för varje dag?

Ulrika Harmsen berättar öppet och ärligt om hur det är att få diagnosen alzheimer i ung ålder, om att tvingas berätta det värsta för sina barn och om att hitta redskap i vardagen för att hantera sjukdomen. Det här är historien om att få en dödsdom, men också om att hitta lusten att leva igen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mamma, kommer du att glömma oss nu?
  2. +
  3. Från terrorns frontlinjer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Från terrorns frontlinjer av Magnus Ranstorp (inbunden).

Köp båda 2 för 488 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Mamma, kommer du att glömma oss nu?. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Gripande livsberättelse
    Gun Aremyr, 26 september 2023

    En bok som ger insikter i livet med en svår sjukdom. Demenssjukdomar ger många symtom som inte har med minnet att göra. Det innebär att livet förändras för personen själv och även för familj och vänner. Detta skildras på ett mycket gripande och tydligt sätt i denna bok. Tack Ulrika, tillsammans med Sofia Edgren, för att du delar med dig av din berättelse.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna