Mamma, kommer du att glömma oss nu? (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
159
Utgivningsdatum
2023-06-02
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Hanson, Kerstin (form)
Dimensioner
220 x 145 x 18 mm
Vikt
298 g
SAB
Lz,Vefa
ISBN
9789113123974

Mamma, kommer du att glömma oss nu?

(1 röst)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2023-06-02
259
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Ulrika Harmsen var strax över 40, hade man och tre barn och arbetade som speciallärare när hon ramlade olyckligt på jobbet. Fallskadan orsakade en hjärntrötthet som inte ville gå över. Läkarna var förbryllade och utredning efter utredning gjordes utan att man förstod vad det var för fel. Under tiden var Ulrika sjukskriven och tvingades inreda ett tyst rum hemma där hon kunde återhämta sig efter aktiviteter som tidigare hört till vardagen, som att åka och handla eller hämta barnen i skolan. Men den 15 april 2020 kom beskedet hon aldrig hade väntat sig att få höra: Du har drabbats av Alzheimers sjukdom.

Allt blev svart den dagen och Ulrika sögs in i ett mörker av depression. Fanns det ens någon mening att leva vidare när hon ändå skulle dö, förr snarare än senare? Och samtidigt hade hon en familj och tre fina döttrar som älskade och behövde henne. För dem ville hon kämpa vidare. Men hur får man tillbaka livsglädjen när man vet att sjukdomen bryter ner en och gradvis gör en sämre för varje dag?

Ulrika Harmsen berättar öppet och ärligt om hur det är att få diagnosen alzheimer i ung ålder, om att tvingas berätta det värsta för sina barn och om att hitta redskap i vardagen för att hantera sjukdomen. Det här är historien om att få en dödsdom, men också om att hitta lusten att leva igen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Mamma, kommer du att glömma oss nu?
 2. +
 3. Vänner, kärlekar och det där fruktansvärda

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vänner, kärlekar och det där fruktansvärda av Matthew Perry (pocket).

Köp båda 2 för 338 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Mamma, kommer du att glömma oss nu?. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Gripande livsberättelse
  Gun Aremyr, 26 september 2023

  En bok som ger insikter i livet med en svår sjukdom. Demenssjukdomar ger många symtom som inte har med minnet att göra. Det innebär att livet förändras för personen själv och även för familj och vänner. Detta skildras på ett mycket gripande och tydligt sätt i denna bok. Tack Ulrika, tillsammans med Sofia Edgren, för att du delar med dig av din berättelse.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Sorry, allt gick åt helvete : min läkning i en sjuk värld

  Fredrik Söderholm, Sofia Edgren

  Fredrik Söderholm har flyt i karriären och allmänt jävligt kul. Om det inte vore för hans nära relationer: den kärleksfulla men såriga till mamman, den obefintliga till pappa Bengan. Och så den till alla männen; de han ständigt jagar och förälskar...

 • Allt för vågorna

  Sofia Edgren

  Vänskap, vågor och viljan att hitta rätt i livet. För Jens och Peter var surfing aldrig bara en sport. Det var en besatthet, något vackert men också beroendeframkallande som åt sig in i veranda millimeter av deras liv för att till slut bli deras l...