Jag vill bara bli erkänd som stat : En självbiografi om autism (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (172.8 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Dilan Apak
Utgivningsdatum
2022-09-09
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113125411
Jag vill bara bli erkänd som stat : En självbiografi om autism (ljudbok)

Jag vill bara bli erkänd som stat : En självbiografi om autism Ljudbok

(17 röster)  |  Läs 2 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2022-09-09

Styckköp

149

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"Vad önskar du dig i julklapp? En autismdiagnos!"

Efter många år av vårdbesök, självskadebeteende, KBT och felaktiga depressionsdiagnoser fick Elsa Törnqvist diagnosen autism, vid 23 års ålder. Äntligen fick hon en förklaring till varför hon fungerar som hon gör, varför andra tycker att hon är konstig, varför hon inte riktigt klarar av det som andra verkar hantera så lätt, varför hennes liv känns som ett tusenbitarspussel, där man aldrig någonsin ser helheten.

Jag vill bara bli erkänd som stat är en gripande och konkret berättelse om att leva med autism, och om den snåriga vägen fram till diagnosen. Det är också väldigt rolig läsning. Om vardagslivet med Elsas stundtals prövade sambo, om varför hon älskar chicken nuggets och varför hon aldrig är så lycklig som när hon får åka buss.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Jag vill bara bli erkänd som stat : En självbiografi om autism. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra redogörelse
  -, 19 juli 2023

  Min plastson har autism och vi kommer väldigt bra överens och är rädda om varandra efter som hans mamma min fru hat nyss gått bort I als

 2. Igenkänning
  -, 7 oktober 2022

  Rolig och mycket igenkänning. Så himla bra!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Elsa Törnqvist

 • Siv utan liv

  Elsa Törnqvist

  Siv är en ovanligt vanlig kvinna på 55 år. Hela sitt yrkesliv har hon arbetat som busschaufför i en svensk medelstor stad. Hon älskar sitt arbete och sköter det minutiöst och med stor stolthet. Hennes privatliv är inrutat, tryggt och lugnt, men li...