Babetta (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (246.8 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Nina Wähä
Utgivningsdatum
2022-05-05
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113125589

Babetta Ljudbok

(39 röster)  |  Läs 2 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2022-05-05

Styckköp

179

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
En het sommar. En plötslig mistral. Vad är egentligen vänskap? Och vad är egentligen sant?

Katja och Lou är bästa vänner. De möttes på teaterlinjen på Södra Latin, och medan Katja numera jobbar på ett ekologiskt kafé så har Lou blivit filmstjärna efter succén med storfilmen Babetta. En dag får Katja frågan om hon vill komma och tillbringa sommaren i ett sydfranskt chateau tillsammans med sin bästa vän. Hon blir inbjuden till ett slott, i vilket Lou bor tillsammans med en fransk filmlegend.

Trots att det är en värld som för Katja mer liknar fantasi än verklighet så återgår de till sin gamla relation där de delar allt, nästan som två syskon. Eller som två sidor av en och samma spegel? Snart dras nätet åt kring dem. Den ena märkvärdiga händelsen efter den andra uppdagas och sanning blir allt svårare att skilja från lögn - och kanske är deras vänskap till sist den sista pusselbiten i ett bisarrt och skrämmande skådespel?

Efter sitt stora genombrott med romanen Testamente återkommer nu Nina Wähä med en hyllning till filmkonsten med alla dess hjältar och skurkar. Babetta är en roman som bäst kan beskrivas som Persona möter Mr Ripley.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Babetta. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Wähäs bästa bok!
    -, 17 september 2022

    Mycket välskriven bok. Och lika fint inläst av författaren själv. Ett udda drama med oväntade turer. Jag kände inte sympati med berättarjaget, men boken fångade mig ändå - kunde inte sluta lyssna. Och funderade myclet på vad som finns mellan raderna.

  2. Älskar
    -, 21 juli 2022

    Wow.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Nina Wähä