Den häpnadsväckande historien om Georg von Ingenting (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.7 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2022-09-29
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113126456
Den häpnadsväckande historien om Georg von Ingenting (e-bok)

Den häpnadsväckande historien om Georg von Ingenting E-bok

E-bok (EPUB), Svenska, 2022-09-29

Styckköp

164

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Längst inne i en djup havsvik ligger en liten by som heter Skuggsidan. På grund av omgivningens höga berg når solen bara ner till byn vart femte år, vid sommarsolståndet. Här bor små män med utsiktslösa visioner och rakryggade kvinnor med viljor hårda som bärnsten. Här finns flammande kärlek, pyrande oförrätter och svartsotad avundsjuka.

En dag dyker en främling upp i den gudsförgätna byn. Han bär en skokartong under armen och påstår att han heter Georg von Ingenting. Utan större åthävor tas han upp i gemenskapen hos den illustra krets som flockas på bykrogen Spettan. Georg visar sig ha mycket speciella och oväntade talanger. Han förbryllar och charmar alla han möter och får dem att öppna upp sina innersta rum och avslöja allt de försökt att gömma eller glömma.

Men vem är han egentligen? Som kulmen på en grandios byfest utför den store magikern Georg von Ingenting sitt sista häpnadsväckande trolleritricks för en förstummad publik...

Cilla och Rolf Börjlind är kända för sina spännande och hyllade samtidsdeckare om Olivia Rönning och Tom Stilton. Här visar de prov på en helt annan sida av författarskapet som bär större likheter med tidigare filmmanus som Morrhår & Ärtor, Yrrol, Papphammar, Jönssonligan - och Ingvar Hirdwalls oförglömliga granne i Beck-filmerna.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna