Ut ur min kropp (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (158.3 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Ellen Jelinek
Utgivningsdatum
2022-10-14
Upplaga
4
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113126562

Ut ur min kropp Ljudbok

(19 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2022-10-14

Styckköp

169

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"När det blir kväll, nästan natt, ordnar jag med balansräkningen. Vad behövs som minst för att hålla hjärnan stilla, slippa falla så olustigt ner i blodsockerfall eller sömnparalys under natten? Så tyst jag kan öppnar jag kylskåpet och tittar på allt jag inte kan äta, det ger en särskild frid."

Sara Meidell skriver en smärtsamt uppriktig bok om ett liv med ätstörningar. Om att ha gått in och ut ur sjukdomen så länge hon kan minnas. Men det är också en bok om att vara kvinna och kampen för att vara mer än en kropp. Att genom att betvinga växandet, uppnå den totala kontrollen - och friheten. Endast då ges möjligheten att också vara ett huvud, ett rent intellekt.

Samtidigt skildras svältens ljuva rus, där klarhet uppnås och inget kommer åt en, inte ens den största smärta. Om att vara en mamma som inte äter lunch. Men också om det speciella systerskap som uppstår mellan självsvälterskorna, om kvinnorna som gått före i historien, hur hon får kraft och finner likheter med deras liv.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ut ur min kropp. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Poetisk
    -, 19 oktober 2022

    Annorlunda, poetisk och gripande bok om att leva med ätstörning. Lärorik och jag anser att det är nästintill omöjligt att en människa ska öppna sig och berätta. Tänker på alla möten med vården som förblir en lögn.

Visa alla 1 recensioner