Byggnadsvård : fönster och dörrar (inbunden) NY
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
182
Utgivningsdatum
2024-05-17
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Qvist, Pernilla (form) / Åberg, Erika (foto)
Dimensioner
246 x 174 x 21 mm
Vikt
709 g
SAB
Icv
ISBN
9789113132952

Byggnadsvård : fönster och dörrar

(4 röster)
Inbunden,  Svenska, 2024-05-17
249
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I den här boken visar byggnadsantikvarien Erika Åberg hur du kan underhålla, renovera och göra kreativa återbruksprojekt med gamla fönster och dörrar.

"Fönstren är husets själ" har nästan blivit som ett ordspråk inom byggnadsvården. Vad menas med det egentligen? Vilken betydelse och kvaliteter har gamla fönster? Och hur är det med dörrarna? Här berättar Erika Åberg om design och stilgrepp genom tiderna, olika sorters glas, funktion - eller bristen på den - och om utmaningarna med att hålla värmen inomhus och kylan utanför.

Det virke som tidigare användes för fönster- och dörrkonstruktioner var det bästa som gick att uppbringa, av en kvalitet som knappt går att hitta idag. Sköter man det rätt så kan det hålla i hundratals år. Här får du lära dig restaurering av olika svårighetsgrad, från första hjälpen till helrenovering.

Med smarta tekniker och lösningar kan du få fönster och dörrar som är vackra och passar ditt hus. Att det är mer miljövänligt att bevara än att köpa nytt är förstås underförstått. Här finns bland annat ett exempel på ett orangeri som byggts med återbrukade fönster.

Erika Åberg berättar i text och bild hur du kan ta hand om och njuta av dina gamla fönster och dörrar lång tid framöver.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Byggnadsvård : fönster och dörrar
  2. +
  3. Byggnadsvård : hur du får tid, råd och kraft att restaurera ditt hem

De som köpt den här boken har ofta också köpt Byggnadsvård : hur du får tid, råd och kraft at... av Erika Åberg (inbunden).

Köp båda 2 för 519 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Erika Åberg