Röda rummet : Nationalupplaga. 6, Röda rummet : skildringar ur artist- och författarlivet (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
August Strindbergs samlade verk (del 6)
Antal sidor
322
Utgivningsdatum
1991-07-01
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Dahlbäck, Lars (red.) / Smedmark, Carl Reinhold (red.)
Dimensioner
225 x 150 x 25 mm
Vikt
595 g
SAB
Hc.02,Hc
ISBN
9789118915925
Röda rummet : Nationalupplaga. 6, Röda rummet : skildringar ur artist- och författarlivet (inbunden)

Röda rummet : Nationalupplaga. 6, Röda rummet : skildringar ur artist- och författarlivet

(7 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 1991-07-01

Slutsåld

Röda rummet, som kom ut första gången 1879, blev Strindbergs stora genombrott som prosaförfattare. "Med ett enda slag var Strindberg Sveriges mest diskuterade författare" har en av våra litteraturhistoriker skrivit. Och alltsedan dess har Röda rummet, med sin salta och fräna ordkonst, med sina berömda Stockholmsskildringar, med sina satirer från ämbetsmannavärlden och med sina humoristiska interiörer från konstnärernas och bohemernas värld ständigt fängslat nya generationer av läsare - ett av de odödliga verken i svensk litteratur.

Nationalupplagan baserar sig på en grundlig genomgång av Strindbergs manuskript och originalupplagorna samt andra upplagor som Strindberg själv auktoriserade, varvid många felaktigheter i tidigare upplagor har rättats till. För första gången framträder här hela Strindbergs författarskap i oförvanskat skick. Till varje del hör ordförklaringar och en presentation av verkets tillkomst och mottagande.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Röda rummet : Nationalupplaga. 6, Röda rummet : skildringar ur artist- och författarlivet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En käftsmäll i etablissemangets feta hängbuk
    Heinrich von Alien, 19 september 2002

    Det här var August Strindbergs debutroman och genombrottsverk. En skandalartad succé på sin tid, anno 1879. Romanens uppkäftighet, friskhet och moderna prosa var en käftsmäll i etablissemangets överjästa, feta hängbuk.

    Rent språkmässigt markerar romanen en ny era i den svenska språkhistorien på sättet den försökte återskapa ett autentiskt talspråk i dialogen.

    Handlingen kretsar kring den unge Arvid Falks vandring genom diverse hycklande yrkeskårer och allehanda olika miljöer... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av August Strindberg