Vivat lingua latina (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Vivat lingua Latina! Vivat litteratura Latina!
Antal sidor
288
Utgivningsdatum
1996-08-01
Upplaga
1
Förlag
Liber
Illustrationer
ill.
Dimensioner
238 x 166 x 10 mm
Vikt
475 g
SAB
Foc
ISBN
9789121144930
Vivat lingua latina (häftad)

Vivat lingua latina

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 1996-08-01
488
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Kurs A-C
Vivat lingua Latina! är en grundbok i latin med allmän språkkunskap för gymnasieskolan, vuxenutbildning och självstudier.

Läs mer
Efter genomgång av boken förstår de studerande innebörden i välkända latinska citat och sentenser, de behärskar ett latinskt basordförråd och det väsentliga i latinets formlära och kan översätta enklare latinska texter. De kan också identifiera frekventa latinska och grekiska morfem i internationella lånord.
Grundboken är indelad i tio avdelningar. I var och en av dessa presenteras grammatiskt och syntaktiskt stoff i anslutning till enkla latinska texter. Kommentarer och ordlistor är mycket utförliga. Lärogången är uppbyggd i etapper på ett logiskt sätt: för substantivens del först ändelsesystem A, sedan ändelsesystem B och för verben först presensstammens olika former, sedan perfektstammen, slutligen perfektparticipstammen osv.
Grundboken har ett stort antal övningsuppgifter och också svenska meningar att översätta till latin. Ett separat facit finns till uppgifterna och de latinska texterna i grundboken.
Vivat litteratura Latina!
Vivat litteratura Latina! är en fortsättning på Vivat lingua Latina! Sammantagna utgör de en lämplig bas för undervisning i latin i både skola och vuxenutbildning. Böckerna lämpar sig i hög grad för studier på egen hand för dem som har allmänspråkliga och kulturhistoriska intressen. Facit ingår i fortsättningsboken Vivat litteratura Latina!
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vivat lingua latina
  2. +
  3. Vivat litteratura latina

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vivat litteratura latina av Staffan Edmar (häftad).

Köp båda 2 för 855 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Vivat lingua latina. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Mycket bra bok
    Jonetsky, 9 september 2015

    Mycket intressant och informativ bok som utförligt går igenom det latinska språkets uppbyggnad. Boken behandlar även stora delar av den svenska grammatiken, vilken är nödvändig att förstå för att kunna lära sig latin.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Vivat lingua latina