På tapeten (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
På tapeten
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2002-07-01
Upplaga
1
Förlag
Liber
Medarbetare
Källsäter, Eva (medf.)
Illustrationer
ill.
Dimensioner
240 x 170 x 15 mm
Vikt
308 g
SAB
Fct
ISBN
9789121183755
På tapeten (häftad)

På tapeten

svenska som andraspråk

Häftad,  Svenska, 2002-07-01

Slutsåld

Den populära På tapeten innehåller aktuella och brännande ämnen som rör alla. Läroboken är avsedd för dem som har kommit en bit på väg i svenska språket. Texterna är av sakprosekaraktär men enkla och lättillgängliga. Tonvikten i övningarna ligger på läsförståelse, ordkunskap samt diskussion.

Läs mer
Utmärkande drag
- 50 korta och långa sakprosatexter
- Stimulerar till intressanta diskussioner
- Gott om övningar på innehåll och ordkunskap

Lärobok
Den grundligt reviderade läroboken På tapeten bygger på samma tanke som den tidigare upplagan: fokus på sakprosa, mycket diskussion och arbete med tillexempel analys av statistik, teman som är allmänmänskliga och inte speciella för Sverige. Detta upplägg uppskattats av många lärare och studerande på grundläggande nivå. Utgångspunkten tas i aktuella, allmängiltiga och intressanta ämnen. Alla de tidigare kapitlen finns kvar, men texterna har bearbetats, strukits eller lagts till. Två nya intressanta ämnen har tillkommit, ett som behandlar det nya familjebegreppet och ett som ger vinklingar på det ständigt aktuella miljöperspektivet.

Texterna i På tapeten är alla av sakprosekaraktär. Kapitlen har en avvägd blandning av längre, mer utredande texter och kortare texter av notiskaraktär. Enklare texter varieras med svårare. Allvarliga perspektiv blandas med sådant mer på skoj. Även statistik i form av olika typer av tabeller finns med att arbeta kring.

I direkt anslutning till texterna ligger övningar som behandlar läsförståelse, ordträning och skrivande. På tapeten gör vissa grammatiska nedslag, där man kan öva sådant som av erfarenhet kan vara svårt för den som ska lära sig svenska som andraspråk, till exempel ordföljd, verbformer, pronomen, adjektiv och substantivböjning. En viktig del i På tapeten är alla möjligheter till diskussion med hjälp av olika diskussionsfrågor som finns.

Om författarna
Torun Eckerbom och Eva Källsäter är erfarna läromedelsförfattare och svenska som andraspråkslärare.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna