Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Den levande litteraturen
Antal sidor
408
Utgivningsdatum
2004-02-01
Upplaga
2
Förlag
Liber
Illustrationer
ill.
Dimensioner
244 x 200 x 23 mm
Vikt
1000 g
SAB
G
ISBN
9789121211038
Den levande litteraturen (inbunden)

Den levande litteraturen

litteraturhistoria för gymnasieskolan

(8 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2004-02-01
563
 • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Serien består av två delar: Den levande litteraturen samt Levande texter. Den levande litteraturen är en vacker och lustfylld lärobok som väcker elevernas intresse för litteraturdelen av svenska 1 och 2. Levande texter är en arbetsantologi för litteraturläsning och temastudier. Den innehåller texter från antiken till nutid och är direkt anpassad till Den levande litteraturen.

Läs mer
Den levande litteraturen
Den levande litteraturen är en allmän och svensk litteraturhistoria där det personliga språket tillsammans med underbara bilder och luftig layout gör läsningen lustfylld och spännande. Tyngdpunkten ligger på litteratur från 1800-talet och framåt. Presentationen av nyare författarskap har utformats för att passa A-kursens nedslag i modern litteratur.
Levande texter
Levande texter presenterar ett rikt urval av det västerländska kulturarvet. Efter varje text finns uppgifter som dels prövar elevernas läsförståelse, dels låter dem tänka vidare utifrån texten. Längst bak i boken finns uppgifter till huvudboken. Sammanlagt innehåller antologin över 1000 uppgifter, vilket underlättar såväl lärarens arbete som elevens möjlighet till självstudier. Det finns även ett avsnitt med förslag på litterära temastudier.
Att undervisa med Den levande litteraturen, Levande texter och Handbok i svenska språket - ger en mycket bra grund för att eleverna ska uppnå kunskapskraven i svenska. Litteraturdelen täcks upp av Den levande litteraturen och antologin Levande texter. Den språkliga delen representeras väl i Janssons Handbok i svenska språket, som har gott om texter och övningar. Här behandlas också språkets uppbyggnad och språkförhållanden i Norden. Norsk och dansk litteratur på originalspråk finns i antologien Levande texter.
Böckerna finns inläst hos Inläsningstjänst.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den levande litteraturen
 2. +
 3. Levande texter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Levande texter av Ulf Jansson (inbunden).

Köp båda 2 för 1121 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Den levande litteraturen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Gymnasiets svenskakurs
  Astro Cyt (Malmö), 25 januari 2015

  Använde den på gymnasiet, och minns att jag tyckte om den mycket. Eftersom jag fann den intressant så läste jag ofta och noggrant, och det ledde till att jag klarade Svenska A & B med bra betyg.

 2. En bra bok som ger en bra översyn över många klassiska...
  annelie björkered, 22 oktober 2013

  En bra bok som ger en bra översyn över många klassiska verk, Dyker ned lagom djupt i varje viktig person inom litteraturen. Använder den själv även nu när jag avslutat mina studier.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Ulf Jansson