Religion - att tro och veta (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Religion - att tro och veta
Antal sidor
288
Utgivningsdatum
2006-06-01
Upplaga
1
Förlag
Liber
Illustrationer
ill.
Dimensioner
240 x 155 x 10 mm
Vikt
460 g
SAB
C
ISBN
9789121211137
Religion - att tro och veta (häftad)

Religion - att tro och veta

Häftad Svenska, 2006-06-01
459
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Religion - att tro och veta är ett läromedel för alla som vill ha en klassisk och fyllig lärobok i ämnet. Läromedlet passar utmärkt för religionskunskap 1.

Läs mer
Utmärkande drag
- Religionshistoria
- Religionsutövningen idag
- Kvinnors villkor
De olika religionerna presenteras utifrån ett återkommande mönster. Först kommer ett omfattande religionshistoriskt avsnitt. Här får läsaren följa utvecklingen från ursprunget fram till idag. Sedan följer ett avsnitt som tar upp religionsutövningens olika uttryck idag. Här betonas religionens grundtankar och vad det innebär i praktiken att leva efter religionens bud. Kvinnors villkor får ett stort utrymme. Därefter ges en överblick över religionens spridning och dess olika riktningar.
Boken innehåller också ett kapitel som behandlar tre perspektiv på religion. Det första handlar om religion och vetenskap, och tar bland annat upp frågan om vad som är tro och vad som är vetande.
Ett andra perspektiv utgår från frågan om religion är förtryckande eller befriande och när en övertygelse övergår till fanatism.
Ett tredje perspektiv sätter fokus på religioners förhållande till sexualitet. Boken avslutas med ett kapitel med de viktigaste etiska teorierna.

Om författarna
"I mitt skrivande samtalar jag med eleven, ställer frågor och kommer med påståenden som gärna får ifrågasättas, och jag försöker landa i den verklighet som religioner och andra livsåskådningar vuxit fram i. Där försöker jag vandra tillsammans med eleven." Börge Ring, lärare och författare
Börge är gymnasielärare och författare till flera läromedel i religionskunskap och svenska. Han tilldelades SLFF:s läromedelsförfattarpris Lärkan 2015.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Religion - att tro och veta
  2. +
  3. Religion : helt enkelt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Religion : helt enkelt av Börge Ring (häftad).

Köp båda 2 för 816 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Religion - att tro och veta

Övrig information

Först kommer ett omfattande religionshistoriskt avsnitt. Här får läsaren följa utvecklingen från ursprunget fram till idag. Sedan följer ett avsnitt som tar upp religionsutövningens olika uttryck idag. Här läggs en stor betoning på religionens grundtankar, men även på vad det innebär i praktiken att leva efter religionens bud. Här få kvinnors villkor ett stort utrymme. Därefter ges en överblick över religionens spridning och dess olika riktningar. Boken innehåller också ett kapitel som behandlar tre perspektiv på religion. Det första handlar om religion och vetenskap, och tar bland annat upp frågan om vad som är tro och vad som är vetande. Ett andra perspektiv utgår från frågan huruvida religion är förtryckande eller befriande och när en övertygelse övergår till fanatism. Ett tredje perspektiv sätter fokus på religioners förhållande till sexualitet. Boken avslutas med ett kapitel om som tar upp de viktigaste etiska teorierna.