Streams in Literary History - Kurs B+C (häftad)
Format
Häftad
Språk
Engelska
Serie
Streams in Literary History
Antal sidor
176
Utgivningsdatum
2005-06-01
Upplaga
1
Förlag
Liber
Medarbetare
Lindhé, Anna (medf.)
Illustrationer
ill.
Dimensioner
240 x 150 x 10 mm
Vikt
280 g
SAB
Ge
ISBN
9789121212585
Streams in Literary History - Kurs B+C (häftad)

Streams in Literary History - Kurs B+C

Häftad Engelska, 2005-06-01
371
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Streams in Literature är en bok som på ett spännande och lättillgängligt sätt berättar om den engelskspråkiga litteraturen och vilka strömningar och händelser i samtiden som har präglat den.

Läs mer
Streams in Literary History börjar med den medeltida muntliga traditionen och fortsätter kronologiskt in i vårt millennium - från Beowulf till Vita tänder.
De sju kapitlen heter The Middle Ages, The Renaissance, The Enlightenment, The Romantic Age, The Victorian Age, The Twentieth Century Part One, The Twentieth Century Part Two.
Varje kapitel ger en överblick över hur samhället ser ut och vilka idéer som ligger i tiden under respektive period. Detta leder vidare till litteraturens roll och vilken karaktär den har. De viktigaste genrerna, stildragen och författarskapen tas upp.
I varje epok presenteras ett antal författare. Vi ser hur deras bakgrund och idéer tar sig uttryck i deras skrivande, och vi kan känna igen oss genom tid och rum. Kvinnliga författare är väl representerade.
Ett genomgående drag i Streams in Literary History är hur litteratur ger eko i andra verk, och till varje kapitel finns tips om romaner och filmer som anknyter till epoken eller författarna.
Arbetsuppgifterna sist i varje kapitel går bland annat ut på att se de viktigaste dragen i den period man just bekantat sig med och jämföra med vår egen tid.
En särskild del i boken erbjuder mer material som kan användas under lärarens ledning eller självständigt av eleverna. Här finns vägledning till arbetsuppgifterna i kapitlen. Vidare kan man arbeta med Further assignments, tre sorters större uppgifter som lockar till att fördjupa sig och vidga perspektivet. De är anpassade för olika redovisningsformer och utgår från boken men är inte knutna till enskilda kapitel.
Dessutom finns en lista över de litterära termer eleverna möter i boken och en vanlig ordlista, båda engelsk-engelska.
Streams in Literary History ger stoff och frågeställningar för lärare och elever som vill låta litteraturhistorien få större utrymme. Tillsammans med Streams in Literature bildar den ett komplett kursmaterial.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Streams in Literary History - Kurs B+C
  2. +
  3. Headway Academic Skills: 3: Listening, Speaking, and Study Skills Student's Book

De som köpt den här boken har ofta också köpt Headway Academic Skills: 3: Listening, Speaking... (häftad).

Köp båda 2 för 710 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

Bloggat om Streams in Literary History - Kurs B+C

Övrig information

Streams in Literary History börjar med den medeltida muntliga traditionen och fortsätter kronologiskt in i vårt millennium - från Beowulf till Vita tänder. De sju kapitlen heter The Middle Ages, The Renaissance, The Enlightenment, The Romantic Age, The Victorian Age, The Twentieth Century Part One, The Twentieth Century Part Two.

Epokerna
Kapitlen ger en överblick över hur samhället ser ut och vilka idéer som ligger i tiden under respektive period. Detta leder vidare till litteraturens roll och vilken karaktär den har. De viktigaste genrerna, stildragen och författarskapen tas upp.

I varje epok är det ett antal författare som presenteras närmare. Vi ser hur deras bakgrund och idéer tar sig uttryck i deras skrivande, och vi kan känna igen oss genom tid och rum. Kvinnliga författare är väl representerade. Under upplysningen har vi den fascinerande Aphra Behn i sällskap med självklara namn som Swift och Defoe.

Ett genomgående drag i Streams in Literary History är hur litteratur ger eko i andra verk, och till varje kapitel finns tips om romaner och filmer som anknyter till epoken eller författarna.

Arbetsuppgifterna sist i varje kapitel går bland annat ut på att se de viktigaste dragen i den period man just bekantat sig med och jämföra med vår egen tid.