Flickor, pojkar och pedagoger : jämställdhetspedagogik i praktiken (inbunden)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
229
Utgivningsdatum
2003-09-01
Upplaga
2
Förlag
Sveriges Utbildningsradio AB
Illustratör/Fotograf
Gunnar Kaj
Illustrationer
ill.
Dimensioner
210 x 150 x 18 mm
Vikt
380 g
Antal komponenter
1
SAB
Eaaa.01
ISBN
9789125040047

Flickor, pojkar och pedagoger : jämställdhetspedagogik i praktiken

(4 röster)  |   Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2003-09-01

Slutsåld

Genom att medvetet bemöta pojkar och flickor olika, kan deras könsrollsmönster och färdigheter vidgas. Det ger varje barn möjlighet att nu och senare göra val utifrån sin egen inre vilja, istället för andras förväntningar och attityder. I boken berättar Kajsa Wahlström, förskolechef och pedagogisk konsult, hur ett sådant jämställdhetsarbete kan gå till.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Flickor, pojkar och pedagoger : jämställdhetspedagogik i praktiken. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Rekommenderas, men med förbehåll
    Saramy, 25 augusti 2014

    Jag studsar över en del av författarens ordval, slutsatser och analyser. Hon skriver ibland väl generaliserande och fördomsfullt och hennes analyser är i flera fall enkelspåriga och saknar komplexitet. Ibland uppfattar jag hennes ton, särskilt gentemot gruppen "flickor", som rent föraktfull.

  2. Mycket insiktsfullt skrivet om hur våra "normala"...
    Stefan Hedman, 14 december 2013

    Mycket insiktsfullt skrivet om hur våra "normala" könsroller kan påverka oss negativt i olika sammanhang. Författaren beskriver också hur man med konkreta metoder kan göra så att både pojkar och flickor kan få utveckla de sidor av sig själva som kompletterar den gamla könsrollen. Därmed kan alla få växa upp med förmågor som gör att de kan bli bättre fungerande människor. Boken rekommenderas varmt.

Visa alla 2 recensioner

Övrig information

Om jämställdhets-pedagogik utifrån ett förskole-projekt i Gävle.
I den här boken berättar förskolechef Kajsa Wahlström om de observationer som hon och de andra pedagogerna gjorde av förskolans verksamhet.

Det visade sig att pedagogerna själva medverkade till att pojkar och flickor fick olika förutsättningar, trots att ambitionen varit den motsatta.

Med videokamera som redskap och jämställdhet som mål utformade de en kompensatorisk jämställdhetspedagogik som omfattar alla - pojkar, flickor och pedagoger.