Må bra i förskolan: musik, yoga, lek, miljö, mindfulness, massage (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
150
Utgivningsdatum
2011-06-07
Förlag
Sveriges Utbildningsradio
Dimensioner
215 x 215 x 15 mm
Vikt
640 g
SAB
Eab.01
ISBN
9789125090240
Må bra i förskolan: musik, yoga, lek, miljö, mindfulness, massage (inbunden)

Må bra i förskolan: musik, yoga, lek, miljö, mindfulness, massage

(7 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2011-06-07
230
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
"Det är inte alltid för mycket av det onda som gör att vi mår dåligt. Det kan vara för lite av det goda. Ibland behöver vi fylla på med sådant som gör oss nöjda och glada."

Detta är en bok om att må bra!

En alltmer stressande vardag ställer allt högre krav på människor - både på barn och vuxna. Förskolebarn lever i en vardag som ibland kan vara nog så krävande i förhållande till deras ålder och utveckling. Långa dagar i förskolan, stora barngrupper, krav på att lära sig och anpassa sig till olika situationer kan suga musten även ur en stark och energifylld pojke eller flicka.

Efter att ha blivit uppmärksam på hur stressen bland barn ökat skrev Ylva Ellneby 1999 boken Om barn och stress, med undertiteln - och vad vi kan göra åt det. Hon har sedan dess följt utvecklingen inom den svenska förskolan där förskolepedagogerna arbetat fram metoder för att minska stress och öka välbefinnandet i förskolemiljön. Må bra i förskolan är en inspirationsbok som kan stimulera till att fortsätta detta viktiga arbete, ett arbete som ska leda fram till en lugnare verksamhet och bättre miljö. Det handlar om lustfylld samvaro. Lust att leva. Lust att utvecklas.

Boken tar upp yoga, massage, mindfulness, musik, lek, miljö och slutligen pedagogens roll för ökat välbefinnande i förskolan. I kapitlen utvecklar Ylva Ellneby ämnena, och redogör för hur pedagogerna kan införliva dessa teman i den dagliga verksamheten, med målet att öka trivseln och få både barn och vuxna att må bra i förskolan. Här presenteras lättfattligt och personligt tips, exempel, aktiviteter, tekniker och forskning som minskar stress och som skänker glädje och inspiration.

Må bra i förskolan riktar sig till för dig som arbetar som pedagog i förskolan eller som är förälder till ett förskolebarn.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Må bra i förskolan: musik, yoga, lek, miljö, mindfulness, massage
 2. +
 3. Den lydiga kreativiteten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den lydiga kreativiteten av Ulla Wiklund (inbunden).

Köp båda 2 för 449 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Må bra i förskolan: musik, yoga, lek, miljö, mindfulness, massage. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Må bra i förskolan
  Eva Broberg, 15 april 2014

  Den här boken borde läsas och användas i förskolan idag. Både barn och pedagoger är stressade numera .Boken tillför både tankar och konkreta tips som behövs och kan göra skillnad.

 2. Verkar oerhört bra
  Elin, 20 juni 2011

  Boken verkar superbra. Den innehåller många konkreta tips och övningar. Har inte hunnit använda den i mitt arbete än, men plaerar absolut att göra det i höst.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Ylva Ellneby