Föreläsningar : orientering i psykoanalysen (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Samlade skrifter av Sigmund Freud (del 1)
Antal sidor
639
Utgivningsdatum
2007-01-01
Upplaga
2
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Översättare
Assar Asker
Originalspråk
Tyska
Medarbetare
Crafoord, Clarence (red.) / Sjögren, Lars (red.) / Warren, Bengt (red.)
Dimensioner
210 x 135 x 37 mm
Vikt
720 g
SAB
Docb
ISBN
9789127025684
Föreläsningar : orientering i psykoanalysen (häftad)

Föreläsningar : orientering i psykoanalysen

(3 röster)
Häftad Svenska, 2007-01-01
335
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Denna samling med Freuds orienterande föreläsningar är, jämte Drömtydning, hans mest populära och spridda bok. Redan under hans livstid översattes den till femton språk. Freuds betydelse för den västerländska kulturkretsen kan knappast överskattas och denna bok har följaktligen ett stort allmänbildningsvärde. Dessutom är den naturligtvis en oöverträffad introduktion till ett fördjupat studium av den psykoanalytiska lärobyggnaden. Föreliggande volym innehåller samtliga föreläsningar, även de av föreläsningarna publicerade 1932 som tidigare uteslutits i den svenska utgåvan.

Föreläsningar utgör Freuds egen introduktion till den psykoanalytiska vetenskapen. I dessa föreläsningar, av vilka större delen hölls i Wien 1915 - 1917, framlägger Freud sina teorier för läkare och lekmän på ett mycket medryckande sätt. Samtidigt bemödar han sig om att även göra mer svårtillgängliga tankegångar begripliga för den oinitierade.

Det finns en mängd missuppfattningar och mer eller mindre avsiktliga vantolkningar, ofta i polemiskt syfte, av vad Freud har kommit fram till i sina teoretiska och praktiska rön ifråga om psykoanalys. Boken har här en betydelsefull uppgift att fylla, nämligen att ge läsaren Freuds egna ord och tankar oförfalskade. Samtidigt får man känna på något av hans personlighet med dess intellektuella skärpa, dess stora allvar och djupa människointresse men även humor, lätthet och elegans.

Översättning Assar Asker

Denna titel är en beställningsvara, vilket innebär att den trycks först när en order läggs. Leveranstid är 5-8 vardagar. I övrigt är det ingen skillnad mot andra tryckta böcker.

Volymansvarig: David Titelman, född i USA 1949. Fil. dr i psykologi, utbildningsanalytiker i Svenska psykoanalytiska föreningen. Natur och Kulturs pris för psykodynamisk forskning 1992. Jämte psykoanalytisk privatpraktik verksam vid Stockholms läns landstings psykoterapiinstitut sedan 1984. Forskare vid Centrum för suicidforskning och prevention och Institutionen för psykoterapi vid Karolinska institutet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Föreläsningar : orientering i psykoanalysen
  2. +
  3. Hat och kärlek i psykoanalytiska institutioner : en professions dilemma

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hat och kärlek i psykoanalytiska institutioner ... av Jurgen Reeder (inbunden).

Köp båda 2 för 534 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Föreläsningar : orientering i psykoanalysen