Svek (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
310
Utgivningsdatum
2006-12-01
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
Dimensioner
178 x 110 x 20 mm
Vikt
180 g
SAB
Hc
ISBN
9789127026407
Svek (pocket)

Svek

psykologisk thriller

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket Svenska, 2006-12-01

Slutsåld

Roman om svek och vådan av att bli sviken. Huvudpersoner är Eva, vars man har ett förhållande med en annan kvinna, och Jonas som i över två år har vakat vid sin flickvän Annas sjukbädd då hon legat i koma.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Svek. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Läs den!
  Läsnörd, 19 juli 2008

  LÄTT mitt bästa bokköp i år!
  Fy fasen vad bra den var, så spännande och jätteläskig utan att vara det minsta äcklig och obehaglig.
  Dessutom är boken så underbart välskriven att den går snabbt och lätt att ta sig fram genom, man hänger inte upp sig på någonting i språket utan att läsa den är som att se en film när allt spelas upp för ens inre.
  Den här boken berättar jag om för alla och säger att de ska läsa den.
  Självklart 5 stjärnor.

 2. Skräckblandad förtjusning
  A, 18 juni 2008

  10 poäng ... fram till de sista 10 sidorna då boken som till dess har bitit sig fast plötsligt inte är trovärdig längre. Fram till dess är det skräckblandad förtjustning.

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Svek

Övrig information

Eva och Henrik har levt tillsammans i femton år och har sonen Axel ihop. Deras äktenskap har sedan länge gått i stå och plötsligt inser Eva att Henrik har en annan kvinna. När han förnekar sin otrohet upplever Eva hans lögner som ett oförlåtligt svek och i vrede och desperation bestämmer hon sig för att hämnas. Samtidigt vakar en ung man vid en sjukhusbädd. I över två år har hans flickvän legat i koma efter en olycka. Alla dessa dagar har Jonas skött och älskat henne som om ingenting har hänt, men nu börjar hans tärande längtan efter närhet bli alltmer plågsam. Och han börjar bli besviken på Anna som vägrar vakna. Som inte rör vid honom. Som sviker honom ännu en gång. Svek handlar om hur förödande det kan vara att bli sviken. Om hur våra destruktiva handlingar skapar konsekvenser långt utanför vår kontroll. Men vem skapar första länken i kedjan och hur blir ett offer själv en gärningsman? Och när slutar en gärningsman att själv vara offer? Både Jonas och Evas agerande är konsekvenser av andras handlingar och av en slump korsas deras vägar...