Mentalisering : att leka med verkligheten (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
338
Utgivningsdatum
2008-10-06
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Dimensioner
235 x 160 x 25 mm
Vikt
700 g
SAB
Do
ISBN
9789127026513
Mentalisering : att leka med verkligheten (inbunden)

Mentalisering : att leka med verkligheten

(5 röster)
Inbunden Svenska, 2008-10-06
519
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Kan levereras innan jul!
Detta är den första svenska boken om mentalisering, ett begrepp som under de senaste åren rönt allt större uppmärksamhet. Mentalisering handlar om att reflektera över sina egna och andras tankar, känslor och intentioner. Mentaliseringsförmåga är en förutsättning för självkännedom, empati och socialt samspel.

Göran Rydén och Per Wallroth förklarar vad mentalisering är, hur denna förmåga utvecklas och vad brister i förmågan att mentalisera kan bero på och leda till. Författarna beskriver mentaliseringsförmågan ur ett evolutionärt perspektiv, ett anknytningsperspektiv och ett biologiskt perspektiv. De beskriver också utförligt hur mentaliseringsbaserad terapi (MBT) kan användas för att hjälpa personer med borderline personlighetsstörning. MBT är en ny integrativ terapiform som har visat god effekt i vetenskapliga studier.

Boken innehåller en mängd fallbeskrivningar och exempel ur vardagen som förklarar och förtydligar de teoretiska perspektiven. Den riktar sig till studerande och yrkesverksamma inom hälso- och sjukvård såsom psykologer, läkare, sjuksköterskor, socionomer och psykoterapeuter samt till alla som är intresserade av psykologi.

Göran Rydén är överläkare, leg. psykoterapeut och psykoanalytiker. Han arbetar vid Affektivt centrum, Norra Stockholms psykiatri. Per Wallroth är fil.dr, leg. psykolog, leg. psykoterapeut och psykoanalytiker. Han är verksam vid MBT-teamet, Psykiatri Sydväst, Huddinge, där tidigare även Göran Rydén arbetat.

den genuina meningen i begreppet mentalisering [är] att det inte går att veta, men att ändå nyfiket och med intresse försöka förstå sig själv och andra. Mentalisering handlar om osäkerhet och trygghet. Först när vi accepterar och på ett tolerant sätt förhåller oss till denna osäkerhet kan tryggheten infinna sig.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mentalisering : att leka med verkligheten
  2. +
  3. Mentaliseringsboken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mentaliseringsboken av Per Wallroth (inbunden).

Köp båda 2 för 748 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna