Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
154
Utgivningsdatum
2007-08-01
Upplaga
2
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Dimensioner
200 x 125 x 15 mm
Vikt
260 g
SAB
Dokb
ISBN
9789127026834
Vem är det som bestämmer i ditt liv? : om medveten närvaro (kartonnage)

Vem är det som bestämmer i ditt liv? : om medveten närvaro

(30 röster)  |  Läs 5 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2007-08-01
219
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Medveten närvaro, mindfulness, innebär att vi är vakna i nuet och att vi lägger märke till det som sker omkring oss. Boken vill hjälpa oss att kunna styra vår koncentration och uppmärksamhet och att nå större självinsikt. En metafor i boken är "inre scen". Vi har alla en egen inneboende teaterrepertoar, och vi kan lära oss att styra denna - välja vilka aktörer vi vill släppa upp på vår inre scen.

I denna andra utgåva har boken omsatts med något större textgrad för att öka läsbarheten. Likaså har en kort inledning tillkommit.

Dialektisk beteendeterapi (DBT) är en terapiform som har många inspirationskällor. Förenklat kan metoden sägas vila på kognitiv beteendeterapi och på fyra viktiga begrepp: acceptans, medveten närvaro, medkänsla och bekräftelse. I denna bok tar författaren på ett lättillgängligt sätt upp betydelsen av medveten närvaro. Fokus i boken ligger på koncentration och uppmärksamhet. Vi får många praktiska tips. Texten är pedagogiskt upplagd och innehåller rikligt med exempel och övningar.

På samma sätt som böckerna Tillsammans - om medkänsla och bekräftelse; (med Anna Kåver) och Att leva ett liv, inte vinna ett krig - om acceptans, (av Anna Kåver) vänder sig Vem är det som bestämmer i ditt liv? till alla som är intresserade av personlig utveckling. Boken kan även användas som resursbok inom utbildningar och av professionellt verksamma inom psykiatrin.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vem är det som bestämmer i ditt liv? : om medveten närvaro
 2. +
 3. Att leva ett liv, inte vinna ett krig : om acceptans

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att leva ett liv, inte vinna ett krig : om acce... av Anna Kåver (kartonnage).

Köp båda 2 för 438 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Vem är det som bestämmer i ditt liv? : om medveten närvaro. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lättläst och målande
  Annie, 13 juni 2016

  Bra intro till mindfullness och hur man kan styra sina tankar och hantera känslor. Bra och lagom många enkla övningar.

 2. Välmatad!
  Lasse G, 11 mars 2016

  Mkt givande bok. Ger en bra beskrivning av ens tillvaro och hur den kan hanteras. Mycket att ta till sig och givetvis kan man inte hantera allt på en gång. Läste om den direkt och kommer att läsa den igen lite längre fram.

 3. Att ta sig i kragen..
  Boris Millgård, 26 maj 2015

  En av många böcker om ämnet, men här skriven av en kvinna och en riktig psykiater...
  Viktigt att personer med egna kunskaper och erfarenhet av behandling skriver ned hur man kan lyckas i livet.
  Unga människor under 20 år bör läsa den typen av böcker!

 4. Bra och lättillgänglig och enkel, inte för omständlig...

  Bra och lättillgänglig och enkel, inte för omständlig som den här typen av böcker kan vara. Hon skriver verkligen för läsaren och inte för kollegorna. Bra som inspiratör i jobbet med mina klienter.

 5. Hela boken kan sammanfattas med "tänk positivt" och...
  Marcus, 7 maj 2013

  Hela boken kan sammanfattas med "tänk positivt" och känns inte speciellt hjälpsam. Boken har dock några bra exempel och övningar.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Åsa Nilsonne