Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
176
Utgivningsdatum
2007-10-01
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Dimensioner
235 x 156 x 17 mm
Vikt
440 g
SAB
Vlb
ISBN
9789127026933

Bryta vanor : kognitiv och beteendeinriktad behadling vid missbruk och beroende

(1 röst)
Inbunden,  Svenska, 2007-10-01
435
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Individen måste stå i centrum i behandlingen vid missbruk och beroende. Den första frågan att ställa är: Vad är problemet? Svaret bestämmer sedan behandlingens upplägg.

Författaren vill genom ett nivåtänkande anpassa insatsen till missbruksproblemets svårighetsgrad. Personer med en överkonsumtion av alkohol, men som ännu inte har utvecklat ett beroende, startar sin förändringsprocess på grundnivån med hjälp av motiverande samtal. De som redan har utvecklat ett beroende kan sägas befinna sig på nivå två. Behandlingen utgör här en påbyggnad av grundnivån med kognitiva och beteendeinriktade metoder.

Den tredje nivån avser förhållningssätt och behandlingsmetoder för personer med en kombination av drogberoende och långvarig psykisk störning. Framställningen utgår från ett kognitivt och psykobiologiskt perspektiv. Här beskrivs teorier och evidensbaserade metoder för att motivera till förändring och förebygga återfall. Även grunderna inom den kognitiva teorin tas upp. Missbruk i kombination med psykisk problematik behandlas särskilt.

Målgrupper är olika kategorier av personal inom sjukvård, socialtjänst och kriminalvård som möter personer med drogproblem, ibland i kombination med psykisk störning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bryta vanor : kognitiv och beteendeinriktad behadling vid missbruk och beroende
  2. +
  3. Skitsammafilosofin : eller hur jag dödade min inre perfektionist

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skitsammafilosofin : eller hur jag dödade min i... av Fanny Widman (kartonnage).

Köp båda 2 för 514 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Carl Gyllenhammar

  • Schematerapi : En klinikers handbok & en terapiberättelse

    Carl Gyllenhammar, Poul Perris

    Schematerapi är en innovativ terapiform som utvecklats för att behandla långdragna psykiska lidanden och problem. Den integrerar influenser från bland annat KBT, anknytningsteori och gestaltterapi till en sammanhållen behandlingsmodell. Villkoret ...