Det som sker (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
126
Utgivningsdatum
1996-08-01
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
SAB
Hc.01,Hc
ISBN
9789127063075
Det som sker (inbunden)

Det som sker

Inbunden Svenska, 1996-08-01

Slutsåld

"För tio år sedan tog min mamma sitt liv. Jag har inte kunnat skriva om det som hände. Det har varit en förbjuden bok."

Så inleder Arne Sundelin Det som sker en roman med självbiografisk bakgund.
Det är en berättelse om hur en förälder för alltid vänder sig bort från sina barn, men det är också ett starkt och mångbottnat porträtt av en kvinna som slutligen väljer att dö.

"Jag har tänkt att om jag skriver om henne kommer det att skada min pappa. Ibland har jag föreställt mig att han inte skulle klara det. Jag har trott att det var därför som jag inte har skrivit om henne. Fast kanske finns det något ännu svårare. Något i hennes berättelse som rymmer en skrämmande förståelse om mig själv. - Jag ska skriva denna förbjudna bok för mig själv. Jag vill veta vem hon var för mig. När hon tog sitt liv var det någonting vi inte kunde förhindra. Det var en kraft som tycktes större än oss själva."

Arne Sundelins berättelse om hur en förälder för alltid vänder sig bort från sina barn är personlig, privat och allmängiltig på en gång - något som brukar karakterisera de goda författarnas bästa böcker. Och just genom att den - mitt i all sin omaskerade uppriktighet - är saklig, osentimental och lågmäld, drabbar den läsaren med ovanlig häftighet.

Arne Sundelin är född 1951 i Örnsköldsvik, uppvuxen i Östersund och bosatt i Stockholm. Han har tidigare publicerat en diktsamling och fyra romaner: bl.a Spinalonga som berättar om Europas sista leprakoloni, Medina och Thomas andra resa. Arne Sundelin undervisar också på Skrivarakademin och på Biskops-Arnös skrivarlinje.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Arne Sundelin

  • Fallet Thurneman

    Arne Sundelin

    Salaligan försatte Sverige i chock på 1930-talet. Under sex år utförde de fem hänsynslösa rånmord i Sala med omnejd. Ledare för gruppen var Sigvard Nilsson som i slutet av 1920-talet hade bildat Den magiska cirkeln, en förening för teosofi, yoga o...

  • Allt ska bli ditt - om Bob Dylan

    Arne Sundelin

    Bob Dylan är kanske den största rockikonen från sextiotalet. I Arne Sundelins sinnrikt uppbyggda dokumentärroman skildras Robert Zimmermanns liv från uppväxten i Hibbing och hans tonårstid i Minneapolis till det stora genombrottet i början av sext...