Kognitiv terapi i teori och praktik (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Blåvita serien
Antal sidor
252
Utgivningsdatum
1996-10-01
Upplaga
3
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Dimensioner
220 x 142 x 22 mm
Vikt
445 g
SAB
Vlbdö
ISBN
9789127065437
Kognitiv terapi i teori och praktik (inbunden)

Kognitiv terapi i teori och praktik

(2 röster)
Inbunden Svenska, 1996-10-01
529
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Kognitiv terapi har hunnit bli en av de mest väletablerade terapiformerna, inte bara för behandling av ångest och depressiva tillstånd utan även vid till exempel schizofrena störningar. Det är en insiktsfrämjande och tidsbegränsad terapiform vars övergripande mål är att medvetandegöra klientens syn på sig själv och andra. Om dessa föreställningar förvrängs ligger de till grund för psykopatologiska störningar. Terapeuten och klienten samarbetar aktivt i utforskandet av de tankemönster som döljer sig bakom de aktuella besvären.

I boken beskrivs den kognitiva terapins historiska bakgrund och dess grundläggande teoretiska antaganden, Vidare skildras hur behandlingen går till i praktiken, såväl i individualterapi som i gruppterapi.

Den kognitiva terapin har, liksom alla terapiformer, utvecklats såväl i teori som i praktik under senare år. Denna utgåva av boken har därför uppdaterats sedan den kom ut på Natur och Kultur första gången, 1986.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kognitiv terapi i teori och praktik
  2. +
  3. Mindfulnessbaserad kognitiv terapi vid depression

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mindfulnessbaserad kognitiv terapi vid depression av Zindel V Segal, John D Teasdale, Mark G Williams (inbunden).

Köp båda 2 för 1028 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Kognitiv terapi i teori och praktik

Övrig information

Carlo Perris (1928-2000) var professor emeritus i psykiatri vid Umeå universitet och leg psykoterapeut. Han var ordförande i Svenska Föreningen för Kognitiv Psykoterapi i Stockholm och anlitades som föreläsare och handledare vid ett flertal behandlingsenheter för psykiskt svårt störda människor.